Nové ultratenké MacBooky Pro by mali prísť koncom júna

Na pondelkovom evente sme sa predstavenia nových Macov nakoniec nedočkali a záujemcovia o MacBooky s najnovšou Skylake architektúrou od Intelu si budú musieť ešte počkať.

Podľa najnovších informácií od serveru DigiTimes by mal Apple predstaviť redizajnované 13“ a 15” MacBooky s ultratenkým dizajnom približne koncom druhého kvartálu 2016, teda približne v druhej polovici júna. To sa zhoduje s každoročnou konferenciou WWDC, ktorá sa tradične koná v júni. Tento rok s najväčšou pravdepodobnosťou pôjde o týždeň od 13. do 17. júna, kedy budú taktiež voľné priestory Moscone Center v San Franciscu.

Nové MacBooky Pro by mali mať dizajn veľmi podobný tomu na 12“ MacBooku, ktorý vyšiel minulý rok a svojou hrúbkou zrejme predbehnú aj súčasný MacBook Air. Či sa takéto zariadenie bude ešte stále nazývať Pro a dokáže v tenkom šasi ponúknuť dostatočný výkon je otázne, čoraz viac to však vyzerá, že tohtoročný lineup top laptopov od Applu bude pozostávať z 12”, 13“ a 15” modelu. MacBook Air pravdepodobne zostane v ponuke, no okrem nového procesoru je nepravdepodobné, že sa ešte dočká nejakých zmien.

Okrem nového dizajnu budú najväčším lákadlom čipy Skylake, ktoré okrem lepšieho výkonu a batérie prinesú taktiež podporu pre nový štandard Thunderbolt 3, ktorý bude integrovaný priamo do USB-C portov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.