Súdny spor medzi Apple a Samsungom pokračuje na najvyššom súde

V marci schválil najvyšší súd Spojených Štátov Amerických,  že si vypočuje odvolanie spoločnosti Samsung z nižšieho súdu, ktorý nariadil kórejskej značke Samsung zaplatiť spoločnosti Apple vysporiadanie vo výške 548 miliónov $. 

iphone patent

Dnes bola stránka najvyššieho súdu aktualizovaná a vypočutie si odvolania spoločnosti Samsung určila na 11. októbra 2016. Prípad Samsungu sa bude prejedávať hneď ráno, čo znamená, že bude zo všetkých procesov v daný deň prvý. Samsung sa taktiež plánuje odvolať, pretože si myslí, že sankcie sú za “kopírovanie patentového vzoru iPhonu” nadmerné. Konkrétne spoločnosť Samsung žiada súd, aby si vypočul dve otázky. A to, rozsah dizajnového patentu a či škody za porušenie patentu by mali byť založené na zisku z krádeže komponentov alebo celkového zisku.  Kórejský výrobca elektroniky už zaplatil spoločnosti Apple vysporiadanie vo výške 548 miliónov $. Avšak stále je možnosť, že spoločnosť Samsung získa peniaze naspäť, ak najvyšší súd zvráti alebo pozmení rozsudok. Apple núti najvyšší súd odmietnuť odvolanie, pretože sa Apple domnieva, že Samsung vzniesol otázky, ktoré si nezaslúžia preskúmanie a Samsung sa tým iba snaží predĺžiť konanie.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.