Spotify zrejme odkúpi SoundCloud

Hudobný svet si prechádza viacerými zmenami. Tie v poslednej dobe zahŕňajú množstvo správ o akvizíciách alebo o spoluprácach s rôznymi gigantmi. Hovorilo sa napríklad o kúpení Tidalu Applom, čím by sa Apple dopracoval k obsiahlemu hudobnému archívu v bezstratovej kvalite. 

Teraz sa však hovorí o tom, že by Spotify malo odkúpiť SoundCloud. Narozdiel od špekulácií, ktoré doprevádzali Tidal–Apple, by však na tejto správe malo byť viac pravdivosti. Zdroje pre Financial Times povedali, že rokovania medzi dvomi službami sú v pokročilom štádiu a už čoskoro by mohlo dôjsť k oficiálnemu oznámeniu. Ani jedna zo služieb sa k tejto veci zatiaľ oficiálne nevyjadrila.

Spotify by odkúpením služby SoundCloud získalo hneď niekoľko vecí, ktorými by zvýšila svoju konkurencieschopnosť a zrejme by ju to mohlo vytrhnúť zo stratovosti. Spotify je totiž obecne známe tým, že narozdiel od Applu je permanentne v strate, pričom službu udržujú nažive jej aktívni predplatitelia (ktorých je však v pomere s free užívateľmi málo) a investori. SoundCloud je naopak služba, ktorá umožňuje každému zdieľať svoje vlastné hudobné výtvory so svetom (prípadne svoje podcasty/mixy). K tomu stačí len vytvorenie bezplatného účtu s obmedzenou kapacitou, ktorú je možné navýšiť predplatením si Pro balíčku.

Vzhľadom k tomu, že Apple na uverejňovanie vlastnej tvorby núti užívateľov registrovať sa do služby Apple Music Connect, SoundCloud má navrch práve vo svojej ultra-jednoduchosti. A práve to môže byť spôsob, ako môže Spotify v momente získať kopu exkluzivít od nezávislých autorov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.