Apple plánuje vybudovať nové sídlo v londýnskom Battersea Power Station

Apple chce v najbližších rokoch vybudovať nové londýnske sídlo. Nachádzať sa bude v komplexe okolo ikonickej budovy Battersea Power Station, ktorá práve prechádza veľkou rekonštrukciou.

Historická budova bývalej elektrárne je jedna z najznámejších architektonických pamiatok v Londýne. Poznať ju môžete napríklad aj zo slávneho obalu albumu Animals od skupiny Pink Floyd. Od roku 1983, kedy elektráreň prestala mesto zásobovať elektrinou, však budova chátra. Po niekoľkých pokusoch campus obnoviť ho v roku 2012 odkúpila malajská firma a momentálne prechádza masívnou rekonštrukciou.

apple battersea render
Renderovaný koncept nového komplexu okolo Battersea.

Prvé apartmány v novom komplexe uvítajú svojich obyvateľov už v decembri a obchody s reštauráciami by mali byť otvorené na budúcu jar. Apple sa však do priestorov nasťahuje až v roku 2021, kedy bude finalizovaná celá výstavba. Presunú sa doň zamestnanci spoločnosti z celého Londýna – približne 1 400 ľudí je momentálne roztrúsených v ôsmich rôznych lokalitách v okolí. Hlavné európske sídlo Applu zostane aj naďalej v írskom Corku, kde zamestnáva približne 6 000 ľudí.

Napriek tomu bude Battersea jedným z najväčších sídiel kalifornskej spoločnosti mimo USA. Do priestorov najvyšších šiestich poschodí v budove bývalej kotolne s celkovou rozlohou približne 46 tisíc metrov štvorcových sa zmestí až 3 000 zamestnancov. Apple tak bude zaberať okolo 40 % kancelárskych priestorov nového komplexu, čo z neho robí najväčšieho nájomníka.

“Tešíme sa na otvorenie nového londýnskeho Campusu v roku 2021. Je to skvelá príležitosť, aby celý náš tím pracoval pokope na jednom mieste a zároveň tým podporoval renováciu susedstva s bohatou históriou.” vyjadril sa Apple pre server Evening Standard.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.