Spoluzakladateľ spoločnosti SwifKey dostal namiesto miliónov bicykel

Minulý týždeň kúpil Microsoft spoločnosť SwiftKey, ktorá stojí za rovnomernou aplikáciou pre iOS a Android. Cena akvizície sa odhaduje na 250 miliónov dolárov a informovali sme vás o nej aj v našom článku. Z tejto sumy sa nejednému z nás zatočí hlava a zakladatelia Jon Reynolds a Ben Medlock sa môžu tešiť zo životného obchodu. Čo pravdepodobne ale neviete, že v tomto príbehu hrá úlohu smoliara ešte tretí vývojár.

swiftkey ben medlock Jon reynolds
Jon Reynaolds (vľavo) a Ben Medlock

 

Práca v novo vznikajúcom start-upe nie je ľahká. Máte obmedzený rozpočet, pracovný čas sa zdá byť nekonečný a cesta k realizácii je dlhá a kamenistá. SwiftKey začal pred siedmimi rokmi tiež ako malý projekt troch kamarátov, ktorý sa spoznali na univerzite. Jon Reynolds, Ben Medlock a Chris Hill-Scott sa rozhodli vytvoriť alternatívnu klávesnicu pre dotykové telefóny. Najskôr bola dostupná len pre operačný systém Android, no neskôr Apple umožnil inštaláciu klávesníc tretích strán do svojho operačného systému a klávesnica sa dostala aj do iOS zariadení. Postupom času si aplikácia našla množstvo fanúšikov a stávala sa čoraz populárnejšou. Microsoft si tiež uvedomil jej potenciál a za 250 miliónov prevzal minulý týždeň spoločnosť SwiftKey. Ale z akvizície profitovali len Reynolds a Medlock.

Chris Hill-Scott je dnes programátorom pre britskú vládu s ročným platom približne 71 000 eur, ktorý prepásol svoju životnú príležitosť. Ako informuje portál The Times, krátko po oznámení miliónového obchodu zverejnil na Twitteri post, kde ukazuje svoju rezignáciu, len dva mesiace po založení spoločnosti. Rozhodujúcu rolu hrali pri tom dlhé hodiny strávené s vývojom aplikácie. Namiesto toho sa chcel stať tento programátor fotografom (dnes vieme, že sa mu to nepodarilo).

V súčasnosti je už jasné, že myšlienke virtuálnej klávesnice pre dotykové telefóny neveril a svoj podiel v novo vznikajúcej spoločnosti nechal svojim dvom kamarátom. Nechcel za to nič viac ako bicykel. Ako súčasť obchodu vyplatil Microsoft obidvom majiteľom Reynoldsovi a Medlockovi po 36 miliónov dolárov. Po tejto transakcii Chris Hill-Scott neposkytol ďalej už na Twitteri žiadne stanovisko.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.