Microsoft odkúpil tvorcu klávesnice SwiftKey

Microsoft včera odkúpil tvorcov populárnej klávesnice SwiftKey pre iOS a Android za sumu 250 miliónov amerických dolárov. Väčšina zo 150 súčasných zamestnancov spoločnosti po celom svete sa čoskoro pripojí k divízii Microsoft Research.

Aj keď sa akvizícia na prvý pohľad môže zdať len ako odkúpenie ďalšej z rady populárnych aplikácií ako Wunderlist a Sunrise, podľa Financial Times ide skôr o najatie talentu so skúsenosťami s umelou inteligenciou. V technologickej sfére totiž v danej oblasti momentálne prebieha boj o talent, ostatné spoločnosti ako Google a Apple v posledných mesiacoch taktiež odkúpili množstvo menších spoločností so zameraním na AI.

Klávesnicu SwiftKey už používa viac než 300 miliónov ľudí na Androide aj iOS, spoločnosť však stále neprišla na udržateľný biznis model. Spočiatku bola aplikácia platená, no neskôr prešla na freemium model, v ktorom si používatelia mohli dokupovať rôzne témy.

swiftkey-iphone

Microsoft ostatne už vlastnou klávesnicou disponuje, čo len potvrdzuje teóriu o iniciatíve s umelou inteligenciou. Klávesnica Word Flow pre iOS je už v beta verzii a čoskoro by sa mala dostať aj na verejnosť.

Akvizíciu spoločnosti už na svojom blogu potvrdil aj Microsoft, pričom vývoj aplikácie bude naďalej pokračovať a v budúcnosti môžeme očakávať implementáciu niektorých funkcií do ich vlastnej klávesnice.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.