Za prihlasovacie údaje zamestnancov Applu sa ponúkajú úplatky až do výšky dvadsať tisíc eur

Anonymný zamestnanec pobočky Applu v írskom Corku sa pre Business Insider zdôveril, aký silný záujem je o ich prihlasovacie údaje. Bežne totiž mailom dostáva ponuky v hodnote niekoľko tisíc eur.

“Svoje Apple ID by som na internete mohol hneď zajtra predať za 20 tisíc eur.”

Po akomkoľvek spôsobe ako sa dostať do tajomstiev kalifornskej spoločnosti je skutočne obrovský dopyt. “Hackeri” sa však zaujímajú predovšetkým o čerstvých zamestnancov, ktorí sa vyšvihli do pozície nižšieho manažmentu. Aj to je jeden z dôvodov, prečo sa Apple snaží na vyššie pozície dosadzovať už zavedených zamestnancov.

apple-cork-ireland

Získal by však kupca za svoje peniaze niečo hodnotné? To je otázne. Apple je totiž preslávený striktným rozdelením svojich divízií na takzvané silá a zamestnanci veľmi často nevedia, pre aký produkt je ich práca v skutočnosti určená. Dokonca aj kancelárie spoločnosti v Corku sú prísne strážené – dostať sa do nich majú niekedy problém aj externí pracovníci Applu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.