Spoločnosť Apple sa spojila so Sony aby priniesla Apple Pay do Japonska

Podľa správ japonskej spravodajskej stránky Nikkei, sa spoločnosť Apple spojila so Sony aby priniesla do Japonska svoj platobný systém Apple Pay.

gsmarena_001

Podľa iných informácií sme sa dozvedeli, že budúce verzie iPhonu budú kompatibilné s technológiou FeliCa (Sony), a umožnia tak japonským obyvateľom používať Apple Pay a platiť tak na termináloch podporujúcich FeliCa. Platobná metóda FeliCa je možnosť platiť pomocou priloženia, ktorá sa v Japonsku veľmi rozšírila. Používa sa na prístup ku štátnej autobusovej a železničnej preprave a taktiež uchováva e-money, ktoré sa dajú použiť ako platidlo pri rôznych automatoch podporujúcich FeliCa. Technológia je schopná uskutočniť transakciu behom zlomku sekundy, čo je veľmi výhodné pri rýchlom tranzitnom prostredí. Očakáva sa, že nový iPhone bude vybavený touto technológiou, ktorá mu umožní komunikovať s terminálmi podporujúcimi FeliCa. Podľa Nikkei sa Apple Pay objaví v Japonsku až budúci rok. Apple musí ešte zaplatiť poplatky finančným inštitúciám v Japonsku a vytvoriť zmluvy s obchodníkmi a poskytovateľmi služieb s čítačkami FeliCa v zemi aby mohol Apple Pay riadne fungovať. Jedná sa o proces, ktorý ešte zaberie istý čas.

18157-16349-18020-16094-DSC05014-l-l

Apple Pay je aktuálne dostupný v deviatich krajinách vrátane USA, Británii, Číne, Austrálii, Kanade, Švajčiarsku, Hong Kongu, Francúzku a Singapure. Viceprezidentka spoločnosti Apple, Jennifer Bailey oznámila, že spoločnosť Apple usilovne pracuje na rozšírení služby Apple Pay do mnohých krajín Európy a Ázie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.