Apple si patentoval názvy ako Iris Engine, Touch Bar, iSight Duo, A10 Fusion a ďalšie

Len pár hodín pred predstavením iPhonu 7 a ďalších produktov sa na povrch dostala informácia o nových patentovaných názvoch, ktoré naznačujú na budúce produkty od Applu.

Odhalil ich právnik zameraný na ochranné známky Brian Conroy, po mesiacoch zdĺhavého pátrania. Okrem názvu iPhone 7 (ktorý mimochodom omylom potvrdil už aj Apple) odhalil napríklad ochranné známky ako “AirPods” (tie potvrdili už viaceré zdroje predtým). Spoločnosť si údajne zaregistrovala aj “AirPod Case”, čo naznačuje, že bezdrôtové slúchadlá by sa mohli dobíjať v špeciálnom obale.

Conroy ďalej odhalil názvy “Apple Iris Engine”, “Apple Iris Image Engine”, “Apple Smart Button”“Apple Touch Bar”. Iris Engine naznačuje na skener dúhovky, ktorý by mal byť súčasťou budúcoročného iPhonu, zatiaľ čo Smart Button by mohlo byť označenie nového, nepohyblivého home buttonu na iPhone 7. Touch Bar bude potom zrejme dotykový OLED panel v pripravovanom MacBooku Pro.

iSight-duo-A10-Fusion

Ďalšiu dvojicu produktových patentov objavil čitateľ serveru MacRumors, Ryan Simmons. Konkrétne ide o “A10 Fusion”“iSight Duo”. Druhý spomínané bude takmer s určitosťou nový systém duálnych kamier, ktoré budú súčasťou iPhonu 7 Plus. Čo však znamená A10 Fusion? A10 bude s najväčšou pravdepodobnosťou názov procesoru v novom iPhone. Prečo však koncovka Fusion, je otázne. Toto slovo už Apple v rámci marketingu raz použil, vtedy išlo o Fusion Drive kombinujúci flashové a tradičné úložisko v Macoch.

Okrem patentov na hardvérové produkty si Apple registroval aj softvérové názvy. Conroy odhalil napríklad “Apple Swift Labs”, “Apple Progress Card”, “Apple Breathe”, “Apple Smart View”, “Apple Rich Links”, “iBooks Storytime”, “Control Strip” a mnoho ďalších. Odhalené boli aj alternatívne názvy pre macOS Sierra, o tie sa však právnik podelí až v ďalších príspevkoch. Množstvo vyššie spomínaných noviniek sa určite objaví aj ako súčasť dnešnej keynote, určite ju sledujte spolu s nami.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.