Sony založilo spoločnosť na tvorbu PlayStation hier pre iPhone

Popularita smartfónových hier stále stúpa, čo si pomaly uvedomujú aj klasické herné spoločnosti. Nintendo napríklad nedávno vydalo svoju prvú hru pre iOS a v pláne sú už ďalšie tituly.

K iniciatíve sa teraz pridáva aj Sony, ktoré dnes v rámci tlačovej správy oznámilo vytvorenie novej spoločnosti na tvorbu hier pre mobilné platformy. Firma ForwardWorks začne fungovať od 1. apríla 2016 a vďako tomu, že patrí pod Sony, bude môcť využívať intelektuálne vlastníctvo PlayStation titulov.

Znamená to, že dostaneme na iOS porty slávnych PS titulov? To je otázne. Sony sa môže vydať rovnakou cestou ako Nintendo a predávať celkom nové hry, prípadne ponúkať freemium tituly, v ktorých sa objavia postavy z dnes už klasických PlayStation hier.

Nejde taktiež o prvý pokus spoločnosti preniknúť na mobilný trh. Pred pár rokmi sme boli svedkami “PlayStation Phone”, telefónu s Androidom, ktorý ponúkal niekoľko hier cez platformu PlayStation Mobile. Táto snaha ale nakoniec neuspela. Ak by však Sony začalo ponúkať kvalitné tituly priamo cez App Store, či Google Play Store, šťastie by sa mohlo obrátiť aj ich smerom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.