Siri možno čoskoro získa pokročilejšie rozpoznávanie jazyka

Podľa posledných informácií Apple pracuje na vývoji produktu, ktorý by konkuroval samostatným hlasovým asistentom ako napríklad reproduktor Amazon Echo. Malo by pritom ísť o samostatné zariadenie, prípadne Apple TV novej generácie.

Server Tech Insider tvrdí, že súčasťou takéhoto produktu by mohla byť aj technológia, ktorú Apple odkúpil koncom minulého roka. V októbri 2015 spoločnosť získala VocalIQ, anglický startup zameraný na rozpoznávanie prirodzenej reči, ľudského rozhodovania a myslenia. Výsledkom ich výskumu by mohla byť nová generácia rozhraní na rozpoznávanie hlasu.

Pôvodne sa hovorilo o využití VocalIQ technológie v prebiehajúcom elektromobilovom projekte Titan, no lepšie uplatnenie by si zrejme našla v produkte, akým je Echo. VocalIQ dokáže rozpoznávať príkazy podľa kontextu a v tomto ohľade ide ešte ďalej ako nedávno ohlásený Viv od tvorcov Siri. Apple údajne VocalIQ testoval spolu so Siri, Google Now a Cortanou a zistil tak, že je oproti ostatným službám omnoho lepší v rozpoznávaní komplexných príkazov v prirodzenom jazyku.

vocaliq

Požiadať ho tak môžete napríklad o rezerváciu “čínskej reštaurácie v blízkom okolí, ktorá by disponovala voľnými parkovacími miestami, Wi-Fi a bola by vhodná pre deti.” VocalIQ si vaše pokyny bude pamätať a preto keď neskôr dodáte, že chcete ísť radšej do mexickej reštaurácie, pôvodný príkaz sa na rozdiel od bežných asistentov automaticky zmení. Ďalšou pokročilou vlastnosťou technológie je potlačenie okolitého šumu, vďaka čomu by mala hlas rozpoznávať omnoho lepšie ako Siri.

Nová technológia sa môže, no nemusí objaviť v nadchádzajúcich produktoch spoločnosti. Okrem týchto zlepšení a samostatného asistenta ako Echo Apple údajne konečne pracuje aj na sprístupnení Siri vývojárom. Siri by sa taktiež mala toto leto s príchodom OS X 10.12 objaviť aj na Macoch.

Apple vyvíja zariadenie, ktoré bude konkurovať Amazonu Echo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.