Apple vyvíja zariadenie, ktoré bude konkurovať Amazonu Echo

Informácie, ktoré sa dostali na verejnosť naznačujú, že Apple aktívne vyvíja nový domác hub, ktorý sa bude môcť porovnávať napríklad s Amazon Echo alebo Google Home. 

61cnyft6IlL._SY355_ apple-tv-remote-lay-hero

Podľa slov VentureBeat, by sa mala spoločnosť Apple sústrediť na pridanie funkcií ako má Amazon Echo do už existujúceho Apple TV a nie vyvíjať nové. Pre tých, čo nepoznajú, Amazon Echo je domáci osobný asistent so zabudovaným reproduktorom a robustnou umelou inteligenciou. Amazon Echo vďaka tomu môže ponúknuť širokú škálu funkcií od hlásenia počasia až po zadávanie úloh pre Smart domáce spotrebiče. Apple ale nezaostáva. Budúca verzia Apple TV by už mohla disponovať reproduktorom a mikrofónom a taktiež by mohla byť obohatená o hlbšiu integráciu hlasového asistenta Siri. Siri by mal napomôcť s funkciami, ktoré má Amazon Echo. Hlbšia integrácia Siriho ale vyžaduje pridanie ďalšej výpočtovej infraštruktúry, na ktorej Apple aktuálne pracuje. Spoločnosť Apple premýšľala nad rôznymi možnosťami so Sirim a to od hlbšej integrácie Siriho do Apple TV až po Siri Remote osobitne vyvinutého pre nové zariadenie, ktoré by konkurovalo Amazonu Echo.

tv-siriproactive_samsung_es8000_front

Nie je známe, kedy plánuje Apple predstaviť nový Apple TV ani aké budú jeho presné špecifikácie a nové funkcie. Ale podľa správ od DigiTimes sa predpokladá, že Apple už na piatej generácií Apple TV pracuje. Predpoklad je, že nový Apple TV bude disponovať lepším CPU (procesorom) a lepším chladením. Premena Apple TV (alebo iného produktu) na zariadenie podobné Amazonu Echo bude vyžadovať omnoho lepšieho Siriho, ktorého by sme sa mohli dočkať s príchodom iOS 10. Apple oznámilo, že pracuje na Siri SDK, ktoré umožní tretím stranám integráciu tohto hlasového asistenta do svojich aplikácií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.