Pozrite si, ako bude vyzerať Siri v novom OS X 10.12

O novej generácií systému OS X toho zatiaľ veľa nevieme, jedinou potvrdenou novinkou by mala byť Siri, ktorá konečne zavíta aj na Mac.

Server MacRumors dnes priniesol exkluzívne zábery na ikony, ktoré by mali hlasovú asistentku v systéme reprezentovať. Narozdiel od zobrazenia na celú obrazovku ako v prípade iOS by SIri mala žiť v Menu Bare, po boku funkcií ako Spotlight a notifikačnej lišty. Aktivovať by sa pritom mala jednoduchým čiernobielym tlačidlom s nápisom “Siri”.

sirimenubaricon1012

Podobne ako v prípade LaunchPadu, či Mission Control dostane Siri aj vlastnú ikonu v Docku, ktorá svojimi farebnými vlnami pripomína dizajn na iOS zariadeniach, Apple Watch a Apple TV.

siridockicon1012

MacRumors pripomína, že vzhľad ikoniek ešte nemusí byť finálny a do vydania systému na jeseň tohto roku sa môže kľudne zmeniť. Taktiež dodáva, že zobrazené tlačidlá nebudú jediným spôsobom, ako Siri aktivovať – dostupný by mal byť aj hands-free príkaz “Hey Siri” známy z iPhonu.

OS X 10.12 bude predstavené už o necelý mesiac na vývojárskej konferencii WWDC, ktorá sa uskutoční 13. júna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.