S OS X 10.12 budeme môcť Mac odomykať aj pomocou Touch ID v iPhone

Apple údajne pracuje na spôsobe, akým na Macu implementovať snímač odtlačkov prstov prostredníctvom spárovaného iPhonu.

Touch ID bolo predstavené už pred necelými troma rokmi a odvtedy sa rýchlo rozšírilo okrem iPhonu aj na iPad. Mac sa však ešte stále nedočkal a nevyzerá to, že situácia sa v blízkej dobe zmení – pravdepodobne aj vďaka faktu, že Apple neovláda dizajn všetkých vnútorných komponentov tak ako na iOS zariadeniach.

Netreba však zúfať. Je totiž možné, že Touch ID na Macoch sa dočkáme skôr, než sme čakali, možno dokonca už tento rok. Podľa MacRumors bude jednou z hlavných funkcií pripravovaného OS X 10.12 okrem Siri aj odomykanie prostredníctvom spárovaného iPhonu. Technológia by pritom fungovala na báze Bluetooth LE, podobným štýlom ako párovanie Apple Watch s iPhonom. Ak by Mac v blízkosti rozpoznal iPhone s autorizovaným Touch ID senzorom, automaticky by sa odomkol bez nutnosti zadávať heslo.

Zdroj: iPhoneBlog.net
Zdroj: iPhoneBlog.net

Funkcia by sa teoreticky dala rozšíriť aj na samotné Apple Watch, čo by ďalej uľahčilo celý proces. Podobné riešenia už síce v súčasnosti existujú, vyžadujú však dodatočnú aplikáciu na Macu a iPhone – napríklad Knock, alebo MacID. Čo sa týka praktickosti každodenného používania sa však na potenciálne natívne riešenie od Applu nedoťahujú.

Autorizovanie cez Touch ID by mohlo fungovať v tandeme s podporou Apple Pay pre webové prehliadače, ktorá by mala tiež prísť čoskoro. Autorizovať by sa tak dali nákupy uskutočnené na Macu pomocou Siri.

OS X 10.12 by mal všeobecne po funkčne ľahšej verzii El Capitan priniesť viacero noviniek, keďže sú však stále vývoji, MacRumors upozorňuje, že ani podpora pre Touch ID nie je stopercentne istá. Nový systém bude predstavené už o necelý mesiac – 13. júna na konferencii WWDC.

Pozrite si, ako bude vyzerať Siri v novom OS X 10.12

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.