Rafael Dymek demonštroval svoj projekt “Apple Mirror”

ios-10-recenzia-lock-screen-widgety

Webový developer a grafický dizajnér vytvoril plne funkčnú dotykovú plochu, ktorú nazval “Apple Mirror”.

Tvorca nám tým tak umožnil nahliadnuť do budúcnosti a vytvoriť si nejakú predstavu o tom, ako bude Apple v blízkej budúcnosti vyrábať inteligentné nábytky do našich domácností. Rafael Dymek z New Yorku vytvoril toto zrkadlo ako svoj osobný projekt, v ktorom sa používajú aplikácie z iOS 10 ako užívateľské rozhranie. Systém, ktorý použil, vyzerá byť ako upravená verzia dotykového operačného systému od Apple.

screen-shot-4-800x483

“Apple Mirror” na svojej obrazovke obsahuje a predvádza dátum a čas v pravom hornom rohu a predpoveď počasia hore v ľavom rohu. Dokonca si tieto ikonky môžeme aj zreorganizovať pomocou prstu a funkcie “potiahnuť a pustiť”. Kliknutie tak ako pri našich zariadeniach spustí aplikáciu, avšak pri Apple Mirror v režime okno. To umožňuje rýchle a jednoduché ovládanie multitaskingu. Dymek demonštroval niektoré možnosti svojho upraveného užívateľského rozhrania Apple ako napríklad vyžiadanie si Uberu, sledovanie Netflixu, čítanie správ, ovládanie termostatu, inteligentných žiaroviek a Sonos audio systému.

Po 45 sekundách nečinnosti, rozhranie prejde do režimu spánku a dotyková plocha vyzerá ako obyčajné zrkadlo. Stačí iba kliknúť aby sa rozhranie opäť prebudilo. Pozrite si video a sami si vytvorte predstavu, ako nám táto firma z Cupertina vylepší resp. “upgraduje” už aj naše domovy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.