Prvé hodnotenia 9,7″ iPadu Pro: výkonná náhrada notebooku

Spolu s iPhonom SE predstavila spoločnosť Apple aj nový 9,7 – palcový iPad Pro. Viceprezident Phil Shiller opísal nový tablet ako “ultimátnu náhradu  aktuálnych iPadov a počítačov s OS Windows”.

Rozdiely medzi 9,7″ a 12,9″ iPadom Pro

Podobne ako iPhone SE, tak aj 9,7 – palcový iPad Pro mali ešte pred oficiálnym predajom k dispozícií vybrané média a po skončení tlačového embarga môžete nájsť na internete prvé recenzie. Nie je to len zmenšený model 12,9 – palcového iPadu Pro, ale priniesol aj vylepšenia, ako 5 MPx prednú kameru a “True Tone” displej, ktorý prispôsobuje teplotu farieb okolitému prostrediu.

Podla Lanca Ulanoffa z Mashable je to zatiaľ najlepší iPad. Má vysoký výkon, nízku hmotnosť a jeho cena je primeraná. V podobnom tóne pokračoval aj David Phelan z portálu The Independent. Vo svojej recenzii vyzdvihol Smart Keyboard. Súhra klávesnice a iPadu funguje vynikajúco a tablet môžete premeniť na notebook s dotykovým displejom. Podľa Phelana je skutočným dôvodom pre nový 9,7 – palcový iPad Pro impozantný displej, vysoký výkon a vynikajúce reproduktory.

Rene Ritchie z iMore:

“Stále to môže byť váš iPad na každodenné používanie, ale lepší ako kedykoľvek predtým, avšak môže to byť aj váš ultra – mobilný pracovný nástroj s malými kompromismi. Áno, máte menší displej a klávesnicu, ale získate mobilitu a vynikajúci fotoaparát.

Pre tých, ktorí majú 9,7 – palcový iPad a nevidia dôvod na upgrade a pre používateľov systému Windows, ktorí hľadajú modernú alternatívu, je 9,7 -palcový iPad Pro zaujímavou voľbou.”

Andrew Cunningham z Ars Technica sa vyjadril, že nový 9,7 – palcový iPad Pro môže byť konkurentom pre strednú triedu počítačov. Mnohým firemným používateľov môže nahradiť notebook, hardvér je dostatočne výkonný a má kvalitný softvér. Cunningham poukazuje aj nato, že všetko záleží na vašich potrebách a spôsobe, ako chcete pracovať s týmto zariadením.

Predaj iPhonu SE a 9,7″ iPadu Pro sa na Slovensku spustí 4. apríla

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?