Rozdiely medzi 9,7″ a 12,9″ iPadom Pro

Počas včerajšej prezentácie bol predstavený nový 9,7″ iPad Pro. Na prvý pohľad sa môže zdať, že je len zmenšenou kópiou 12,9″ iPadu Pro, avšak môžeme nájsť malé rozdiely. 

ipad pro prezentacia

Včera predstavený iPad Pro s 9,7″ displejom a 12,9″ iPad Pro používajú rovnaký procesor, avšak nový, zmenšený model prevzal niektoré funkcie z najnovšej generácie iPhonu. Poďme sa pozrieť na hlavné rozdiely.

Fotoaparát

Väčší, 12,9″ tablet má 8 MPx fotoaparát, ktorý bol použitý už v iPhone 6, avšak nový 9,7″ iPad Pro dostal jeho vylepšenú verziu, predstavenú spolu s iPhonom 6s. Ten má rozlíšenie 12 MPx a sekunduje mu “True-Tone” blesk, ktorý sa prvýkrát objavil v tablete. Podobne ako na najnovších iPhonov vystupuje šošovka fotoaparátu z konštrukcie tabletu, takže jeho zadná strana nie je úplne rovná.

Rozdiel nájdeme aj v prednej Face Time kamere, v menšom tablete má rozlíšenie 5 MPx a podporuje funkciu “Retina Flash” pre krajšie selfies. V 12,9″ iPade Pro je len 1,2 MPx predný fotoaparát.

ipad-pro-9,7-camera

Obidva tablety iPad Pro nepodporujú funkciu Live Photos, ktorú môžeme nájsť v najnovších iPhonov 6s a 6s Plus.

Hey Siri

Obidva iPady Pro podporujú spustenie digitálnej asistentky Siri pomocou hlasového príkazu “Hey Siri”. Rozdiel je ale v tom, že pri 9,7″ tablete funguje tento povel hocikedy. 12,9″ iPad Pro reaguje len v prípade, že je pripojený k nabíjačke.

Obidva iPady majú rovnaký procesor Apple A9X spolu s koprocesorom M9, takže pravdepodobne to bude len softvérová záležitosť.

Displej

Novinka, ktorú nájdeme zatiaľ len v 9,7″ iPade Pro je “True Tone” displej, ktorý prispôsobuje teplotu farieb okolitému prostrediu.

Okrem toho 9,7″ model ponúka rozšírené farebné spektrum a podľa slov Applu aj najnižšiu odrazovosť displeja spomedzi všetkých tabletov na trhu.

ipad-pro-truetone-display

Rýchlejšie dáta

IPad Pro 9,7″ prináša vylepšenia v implementácii LTE, ktoré umožňujú až dvakrát rýchlejší prenos mobilných dát v porovnaní s 12,9″ modelom.

Verzia tabletu Wi – Fi + Cellular (s podporou SIM kariet) je pri 9,7″ iPade Pro dostupná už od 32 GB modelu. Podporu mobilných dát nájdeme v 12,9″ iPade Pro až od vo verzie so 128 GB pamäte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.