Pokiaľ je to pravda, iPhone 7 bude prvý telefón na svete s podporou 4K 60fps

Dnes je už prakticky nemysliteľné, aby telefóny nepodporovali nahrávanie v 4K rozlíšení. Nedostatkom však je, že ani po niekoľko rokoch nie je mobilný hardvér tak výkonný, aby vedel takéto video nahrávať pri 60fps. Lenže sa zdá, že tohtoročný iPhone prinesie revolúciu.

Tvrdí to vietnamský portál Tinhte.vn, ktorý už dávnejšie odhalil niekoľko prototypov starších iPhonov a ďalšie informácie, ktoré sa ukázali ako pravdivé. S odvolaním na svoje zdroje tvrdí, že oba modely iPhone 7 by mali vedieť nahrávať video v 4K 60fps, čím by predbehli všetky ostatné mobilné zariadenia na trhu. Tie síce majú kamery, ktoré by to zvládli, avšak ich procesory nie sú na to pripravené. Čip Apple A10 ale, zdá sa, je. Špičková kvalita videa by mala byť zároveň jedným z hlavných dôvodov, prečo má Apple začať predávať iPhone 7 v minimálne 32GB verzii a ponúkne aj 256GB model. Taktiež to môže byť jeden z dôvodov, prečo začal predávať 2TB iCloud.

iPhone 7 by tiež mal disponovať pogumovanou krytkou pre SIM kartu, aby sa zabránilo vniknutiu vody na základnú dosku. V súvislosti s novým iPhonom sa pomerne hojne špekuluje o vodeodolnosti. Ming-Chi Kuo spomína úroveň IPX7, čo je rovnaká úroveň, akú majú Apple Watch. Certifikát značí, že zariadenie vydrží byť ponorené v hĺbke 1,5 metra po dobu 30 minút s nízkym rizikom preniknutia vody dovnútra zariadenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.