Početné množstvo užívateľov hlási problémy s grafikou na MacBooku Pro

Keď už sa zdalo, že poznáme všetky problémy nového MacBooku Pro, prichádzajú ďalšie. Viacero majiteľov sa na internete sťažuje na problémy s grafikou, bez ohľadu na model.

Tieto problémy spôsobujú rozhodenie obrazu na obrazovke, vďaka čomu môže občas otvorené okno vyzerať ako “šachovnica”. Podľa ankety, ktorú medzi svojimi fanúšikmi realizuje 9to5mac, má problémy viac ako 2 000 užívateľov. Tento problém trápi najčastejšie majiteľov 15″ modelu s kartou Radeon Pro 460. Na druhom mieste je základný 13″ MacBook Pro s Touch Barom. Naopak, problémy nemá približne 1 800 užívateľov. Podľa prieskumu teda prevládajú užívatelia, ktorých trápia problémy s novými počítačmi.

Problémy sa prejavujú rôzne. Niektorým užívateľom začne miznúť otvorená aplikácia pred očami a po častiach ju nahrádza pozadie. Inokedy sa začnú objavovať čierne a červené štvorčeky. Tieto problémy sa ešte dajú vyriešiť reštartom aplikácie, ale niekedy jednoducho vypadne obraz kompletne a je treba spraviť tvrdý reštart zariadenia. Pri aplikáciach, ktoré nemajú automatické ukladanie, to znamená nenávratnú stratu zmien. Nateraz nie je jasné, či ide len o softvérový problém, alebo či je v tom vážnejšia chyba, pre ktorú by musel Apple začať zvolávať poškodené MacBooky naspäť.

macbook-pro-2016-gpu-glitch

komentárov
  1. V roku 2007 som mal prvy MBP, bolo to drahé ale vydržalo to 7 rokov a určite ešte fachá ale chcel som upgrade. V 2015 som si kúpil tento MBP MJLT2CZ/A s 2 graf. kartami. Po celú dobu užívania som mal problém práve s týmto. (web design a 3D rendrovanie) Niekoľko krát som bol v Apple store riešiť problém, takmer vždy som dostal rovnakú odpoveď od Apple pracovníka: “O grafických problémoch vieme, no bohužial ste nám nedokázali, že sa to týka vašeho zariadenia”, keď som ukázal videá, vždy ich spochybnili. Pred 2 mesiacmi, mi na základe 5 pokusov o reklamáciu vymenili aspoň kus za nový a ten som v tom momente predal aby som zachránil svoje peniaze. Dnes, keď už mesiac premýšľam, že si kúpim novú mašinu práve s tou lepšou grafikou a čítam toto, tak som len rád (nie škodoradosť, nikomu neprajem mať drahý noťas, ktorý nefachá tak ako má) ale rád, že sa na problém konečne upozornilo.

    Ostáva už len jediné, kedže som býval ťažký applista a rovnakú chybu už robiť nechcem, prosím poraďte, ktorý laptop sa hardvérom približuje Applu alebo ktorý je delo? :P Dostal som typ: ASUS ZENBOOK Pro UX501VW-FJ006R alebo Dell XPS 15 Touch, alebo viet eniekto prosím poradiť? Vopred dík.

    0
    0
  2. Na zahranicnych forach som cital, ze sa to tyka Sierry. V El Capitan take problemy nemali a aj ked sa vratili na El Capitan, tak tie problemy zmizli.

    0
    0
  3. Moj Mbp 15″ 2.66Ghz z 2009 facha krasne hladko (2 gr. Nvidia vstavane karty) bez chyby a to stal okolo 1600Eur novy. Medzicasom som upgradoval v pohode RAM na 8GB, z 320HDD na 1TB SSD za 400Eur, a tiez bez srobovania vymenil niekolko baterii a po mensom hacku idem macOS Sierra 10.12.1 bez problemov… ten Mbp ma aj expresscard slot, ktory vyuzivam rozne napr. ako s citackou flash kariet a citacky a tiez vystup audio cez digital do profi D/A prevodniku.

    Esteze teraz mozem upgradovat za 4000Eur upgradovat na 2.6Ghz s 1TB SSB bez moznosti rozsirenia a dalsieho ugrade a digital audio.

    Som si vydychol, ze aspon nemusim spekulovat.

    0
    0
  4. Myslim ze Sierra este nie je odladena. Ja do nej pojdem presne ako do ElCapitain s odstupom casu az ked sa vsetko vychyta. Zatiam s MACom spokojnost. Branovi odporucam nevrhat sa az tak do noviniek a vzdy pockat… Myslim ze sa nema coho obavat a taktiez nie je to jeho chyba ze je tazky applista. Hardverom sa Applu priblizuje vela laptopov avsak softverom nijaky… Apple je o MAC OS nie o hardveri…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť