Apple pracuje na “3D duálnom fotoaparáte” pre iPhone 8

iphone 7 plus dual camera

Budúcoročný iPhone 8 by mal byť veľkým updatom. Okrem celkom nového dizajnu sa bude Apple údajne zameriavať aj na zlepšenie duálnej kamery, ktorú môžeme nájsť v iPhone 7.

Spoločnosť podľa kórejského Economic Daily spolupracuje na novom kamerovom module s LG. Bližšie detaily však správa neprináša. Apple údajne skúša premostiť svoju súčasnú 3D fotografickú technológiu a riešenie od LG s názvom Innotek. V článku sa spomína aj LinX Imaging, izraelská spoločnosť, ktorú Apple odkúpil minulý rok. Práve jej patenty zrejme stoja za duálnou kamerou a portrétovým módom v iPhone 7 Plus.

Čo si máme pod pojmom 3D fotografie predstaviť, je zatiaľ otázne. Apple vlastní niekoľko starších patentov na biometrické rozpoznávanie tváre, či inteligentné rozpoznávanie objektov. Spoločnosť taktiež potajme skúma využitie rozšírenej reality v smartfónoch.

iPhone 8 očakávame na jeseň 2017. Mal by dostať nový celosklenený dizajn a OLED displej bez rámčekov s uhlopriečkou okolo 5“. Touch ID a predná kamera budú integrované priamo do displeja, hovorí sa aj o bezdrôtovom nabíjaní. Spolu s týmto modelom by mali byť v ponuke aj štandardné 4,7” a 5,5″ verzie s LCD displejmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.