Microsoft na trhu so smartfónmi ešte neskončil, tvrdí CEO Satya Nadella

Aj keď sa zdá, že potápajúcu sa loď v podobe smartfónov s Windows Phone opustil už aj sám Microsoft, rukavice do ringu ešte nehodil.

Keď Microsoft pred vyše dvoma rokmi odkúpil fínskeho mobilného giganta Nokiu, ľudia očakávali triumfálny vstup softvérovej spoločnosti na pole smartfónov. Nestalo sa tak. Okrem niekoľkých Windows Phone Lumia zariadení sme sa skutočnej vlajkovej lode od Microsoftu nedočkali. Miesto toho nasledovalo len hromadné prepúšťanie.

Micosoft sa však naďalej sústredí na tvorbu vlastného hardvéru v podobe tabletov, laptopov a teraz už aj stolových počítačov pod značkou Surface. Dočkáme sa niekedy aj dohadmi ovenčeného Surface Phone? Čerstvé informácie v nedávnom interview priniesol výkonný riaditeľ Microsoftu Satya Nadella.

“Nechceme byť hnaní závisťou k tomu, čo robia ostatní. Otázkou je, čo môžeme priniesť my?”

“Aj naďalej budeme pôsobiť na mobilnom trhu, nie však definovanom súčasnými lídrami…”

Nadella dodáva, že chcú na trh priniesť niečo unikátne, niečo čo by bolo ultimátnym mobilným zariadení. Čo to nakoniec bude a či sa to vôbec objaví na trhu, je otázne. Keď sa však pozrieme na zaujímavé produkty ako napríklad Surface Studio, ktorý Microsoft predstavil len pred pár týždňami, karty rozdané medzi Googlom a Applom sa ešte môžu poriadne zamiešať.

Microsoft už má odpoveď na iMac, volá sa Surface Studio

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.