Nové API pre Apple Music umožní hlbšiu integráciu do aplikácií tretích strán

S vydaním iOS 9.3 Apple predstavil taktiež nové API pre Apple Music, ktoré by malo umožniť hlbšiu integráciu vašej hudobnej knižnice priamo do aplikácií tretích strán.

Minulý týždeň začal Apple rozhranie propagovať aj prostredníctvom špeciálneho newsletteru určeného pre vývojárov. Podľa Applu dokáže nové API nasledovné:

  • Zistiť, či má používateľ v súčasnosti platné členstvo v Apple Music
  • Zistiť, z ktorej krajiny pochádza účet používateľa
  • Zaradiť na prehrávanie nasledujúcu skladbu alebo skladby na základe ich ID
  • Prehliadať už vytvorené playlisty v Apple Music, alebo vytvoriť nové playlisty s titulkou a popisom

API už nejaký čas používajú vybrané aplikácie ako napríklad populárny Shazam, ktorý v nedávnom update pridal možnosť pridávať rozpoznanú hudbu do playlistov v Apple Music aj bez opustenia aplikácie.

shazam-apple-music-integration

Apple taktiež vytvoril nové stránky zvané Apple Music Best Practices, ktoré obsahujú pokyny a odporúčania pre tvorbu aplikácií s novým API. Aplikácie napríklad nesmú spúšťať prehrávanie hudby bez potvrdenia používateľa, musia obsahovať štandardné ovládanie ako pauza, prehrať a preskočiť a nesmú za túto funkcionalitu vyžadovať peniaze.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.