Nikto nevie, koľko ľudí číta Apple News, môže za to interná chyba

Vydavatelia, ktorí ponúkajú svoj online obsah v novej službe Apple News sa momentálne nemajú z čoho radovať. Kvôli internej chybe na strane Applu totiž nedostávajú presné štatistiky o čítanosti svojich článkov.

Podľa šéfa internetových služieb Eddyho Cuea, ktorý sa vyjadril pre Wall Street Journal, bola chyba prehliadnutá práve kvôli nečakane vysokému záujmu zo strany používateľov. Aplikácia News bola verejne spustená s vydaním iOS 9 v septembri minulého roku, v októbri sa Tim Cook vyjadril, že službu už používa približne 40 miliónov ľudí. Aká je súčasná situácia, však netuší ani samotný Apple.

“Pracujeme na oprave problému, no skutočné čísla sú určite vyššie ako naše predpovede.” tvrdí Cue. Chyba sa dostala do pozornosti len nedávno, vývojársky tím totiž pracoval na iných funkciách Apple News. Prvé zlepšenia by mala priniesť práve aktualizácia iOS 9.3, ktorej betu dnes spoločnosť vypustila.

Služba zatiaľ nie je dostupná na našom trhu, pre jej spustenie si však stačí nastaviť región telefónu na Spojené štáty, Spojené kráľovstvo, či Austráliu (návod).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.