Na výrobe iPhonu 5se sa budú podielať dve firmy

Internetová portál 9to5Mac už dávnejšie ohlásil, že Apple plánuje predstaviť nový 4-inchový iPhone 5se na evente, ktorý sa bude konať 18. marca. Spoločnosť Foxconn mala byť ako vždy továrňou, ktorá výrobu viedla. Tak ako pri mnohých Apple výrobkoch. Avšak na prekvapenie všetkých, portál Digitimes oznámil, že si spoločnosť Apple prizvala na pomoc spoločnosť Wistron.

1200x-1

Prirodzene, spoločnosť Wistron odmietla podať akékoľvek stanovisko vo veci podieľania sa na výrobe nového iPhonu. Apple sa rozhodol zamieriť na kontrakt s dvoma výrobcami, z ktorého bude jeden nižšej kvality, aby tak znížil náklady na výrobu a túto stratégiu má Apple v pláne ďalej používať. Apple sa presúva na nový systém dodávacieho reťazca, kde dvaja výrobcovia budú zodpovedný za vyrobené zariadenia. Oznámenia internetových portálov taktiež naznačujú, že na výrobe iPhone 7 sa bude podieľať spoločnosť FoxconnPegatron. Mať dvoch dodávateľov, pre ten istý telefón znamená zvýšenie súťaživosti firiem čo znamená, že sa spoločnosti budú snažiť čo najviac zvýšiť produkciu bez zvýšenia nárokov na Apple, (taktiež aj nenápadné zvýšenie profitu pre Apple) ale hlavne nebude spoločnosť Apple riskovať problém s nedostatkom zariadení.

Wistron_Small_tcm1023-58738

Ale ako zvyčajne, treba brať správy od internetového portálu Digitimes s rezervou, pretože neraz bývajú upravené, pozmenené a podobne. No a niekedy je spoľahlivosť ich správ relatívne nízka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.