Ming-Chi Kuo: Na iPhone môže tento rok prejsť až 7 miliónov užívateľov Galaxy Note 7

Galaxy Note 7 Titanium Grey

Faux-pas okolo Galaxy Note7 prinieslo pozitívne správy aspoň pre Apple a Huawei. Práve dvaja najväčší rivali Samsungu budú z tejto situácie profitovať, tvrdí Ming-Chi Kuo. Analytik tvrdí, že 5-7 miliónov majiteľov Note7 môže do konca roka prejsť na iPhone.

Niekoľko ďalších miliónov užívateľov očakáva Huawei Mate 9. Hlavným lákadlom pre bývalých majiteľov Galaxy Note7 má byť duálny fotoaparát, ktorý možno nájsť na oboch telefónoch. Práve preto si analytik myslí, že milióny switcherov nakoniec prejdú na iPhone 7 Plus, ktorý má presne takýto fotoaparát. Na druhú stranu však mnohí môžu naďalej ostať pri Samsungu.

Spoločnosť totiž svojim zákazníkom ponúka bezplatnú výmenu za Galaxy S7 edge, ktorý je prakticky rovnaký, ibaže nevybuchuje a nemá S Pen. Zaujímavosťou je aj, že po tom, ako Samsung oznámil, že odobraté kusy Note7 recykluje, niekoľko tisíc užívateľov sa rozhodlo ponechať si telefón aj napriek riziku. Telefón sa totiž stal z minúty na minútu raritou a už teraz sa na eBayi predávajú jednotlivé kusy za minimálne dvojnásobok. Nehovoriac o tom, že bývalí majitelia telefónu sa rozhodli predať krabicu a príslušenstvo, ktoré Samsung pri návrate Note7 nepožaduje. Takéto krabice možno nájsť za ceny okolo 60 dolárov.

Analytik zároveň predpovedá, že situácia okolo Galaxy Note 7 by mala naštrbiť reputáciu Samsungu len dočasne. Je však dôležité, aby sa Samsung vyvaroval chýb pri ďalšej vlajkovej lodi, ktorou má byť Galaxy S8. Tá by mala vstúpiť do predaja v prvom polroku 2017 a Samsung chce uňho spraviť všetko preto, aby sa už neprejavili žiadne problémy. Predsa len, pre Apple je dôležité, aby mu ostal silný konkurent.

[adrotate group=”7″]

 

Galaxy Note 7 exploded

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.