Takto funguje špeciálny Apple Store OS, ktorý Apple používa v zariadeniach vo svojich obchodoch

Obchody Apple Store sú špeciálnym miestom nielen preto, že si tu môžete vyskúšať všetky produkty Applu, ale aj preto, že tu používate špeciálny systém. Zariadenia, ktoré sú vystavené v obchodoch Apple Store, využívajú upravené verzie systémov macOS a iOS, ktoré majú niekoľko špecifických funkcií.

Osobnú skúsenosť s týmto systémom som mal už dávnejšie, keď som mal možnosť hrať sa s týmito zariadeniami mimo obchodu. Mohol som preto odhaliť nejaké tajomstvá, ktoré sa v nich ukrývajú. Aby som to zhrnul, tak systém má niekoľko obmedzení, ako napríklad nemožnosť inštalovať aplikácie, obnoviť systém, vstúpiť do DFU módu, presúvať ikonky na obrazovke alebo nahrávať videá dlhšie ako 15 sekúnd.

Niekoľko zaujímavostí o tomto systéme teraz priniesol aj 9to5mac, renomovaný portál s overenými zdrojmi. Jeho redaktori získali od svojich zdrojov niekoľko informácií týkajúcich sa práve vynoveného Apple Storu na Regent Street v Londýne. Špecialitou v novom obchode je, že na zariadeniach už nie sú žiadne viditeľné bezpečnostné zámky a tak je tu pomerne vysoké riziko odcudzenia.

Apple sa zbavuje bezpečnostných pútok na vystavených iPhonoch

Aj tu však existujú určité skryté vychytávky. V systéme sa napríklad nachádza kill switch, ktorý deaktivuje systém v momente, keď sa zariadenie vzdiali od WiFi siete obchodu. Tým pádom Apple nemusí manuálne deaktivovať odcudzené zariadenia pomocou Find my iPhone, ale jednoducho sa tieto zariadenia deaktivujú samé po tom, ako sa vzdialia od miesta, na ktorom majú byť.

[adrotate group=”7″]

 

Zariadenia určené na Workshopy majú iný systém, ktorý nemá toľko obmedzení čo vystavené modely, no stále sa v ňom nachádza spomínaný Kill Switch. Plus, v obchode sa nachádza aj niekoľko bezpečnostných HD kamier. Sú však umiestnené tak, aby ste ich nevideli.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.