Ming-Chi Kuo: iPhone 8 ponúkne celosklenené telo kvôli bezdrôtovému nabíjaniu

Apple chce, aby ďalšou veľkou novinkou na iPhone bolo bezdrôtové nabíjanie. Aby to zrealizoval, je kvôli tomu ochotný zmeniť design telefónu, tvrdí Ming-Chi Kuo.

Budúci iPhone by mal byť podľa jeho vyhlásenia celý sklenený. Sklo totiž dokáže prepúšťať energiu bezdrôtovo lepšie ako hliník a iné kovy. Navyše aj Jony Ive dávnejšie získal patent, v ktorom prezentoval spôsob, ako vytvoriť celosklenené telo pre akékoľvek zariadenie. Preto sa vytvorila domnienka, že Jony Ive túži vytvoriť takéto zariadenie a ukážkovým príkladom by mohol byť práve ďalší iPhone. Celosklenené telo má však aj nevýhodu, je oveľa náchylnejšie k rozbitiu a tak je obal de-facto povinnosťou.

Analytik Ming-Chi Kuo dodáva, že sklenené telo iPhonu má vyrábať exkluzívne Pegatron s tým, že takéto telo dostanú všetky tri modely iPhonu, ktoré Apple predstaví budúci rok. Kuo sa totiž domnieva, že Apple vyrobí dva ploché modely a jeden s ohnutým OLED displejom. Kuo tvrdí, že všetky tri modely majú mať bezdrôtové nabíjanie. Nie je si však istý, či takúto nabíjačku nájdeme priamo v balení telefónu alebo ju bude Apple predávať zvlášť. Pre porovnanie, Samsung svoju bezdrôtovú nabíjačku predáva zvlášť za cenu okolo 40€.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.