Microsoft zverejnil detaily integrácie balíku Office s Touch Barom

Počas eventu Hello Again, Apple potvrdil, že balík aplikácií Microsoft Office pre macOS získa podporu pre Touch Bar na nových MacBookoch Pro. 

Microsoft pred troma dňami zverejnil detaily, ako bude každá aplikácia na Touch Bare vyzerať. Spoločnosť potvrdila podporu pre aplikácie Outlook, Word, PowerPoint, Excel. Postupom času bude inovovať všetky svoje aplikácie skrz všetky platformy.

Word

Vo Worde bude užívateľ schopný použiť “Word Focus Mode”, ktorý eliminuje zmätok všetkých zbytočných vecí na obrazovke, takže sa budete môcť “jednoducho sústrediť na prácu”. Všetky ovládacie prvky sú presunuté z obrazovky na Touch bar. Čiže na novom dotykovom paneli uvidíme možnosti ako kopírovať/vložiť, tučné, podčiarknuť a podobne.

office-word-mac

PowerPoint

V programe PowerPoint sa na Touch Bar presune ovládanie a manipulovanie s grafickými elementmi. Tlačidlo ako je “Reorder Object” zjednoduší vyhľadávanie presných súborov, ktoré užívateľ potrebuje a môže ich následne presunúť na nové miesto. Objekty a slidy môžeme ľahko ovládať (presúvať, otáčať) pomocou potiahnutia prstom na Touch Bare.

office-powerpoint-mac

Excel

Touch Bar v Exceli nám zjednoduší zadávanie funkcií do riadkov v programe. Keď zadáme určitú časť funkcie, Excel nám automaticky ponúkne použitie najviac používaných funkcií a zobrazí ich na Touch Bare. Jednoduchá organizácia zošitov je tiež dostupná v Touch Bare.

office-excel-mac

Outlook

Posledný program, na ktorý sa Microsoft zameral je Outlook. Spoločnosť oznámila, že v Touch Bare budeme mať tie “najpoužívanejšie príkazy”, keď bude užívateľ pracovať s kalendárom a emailovými programami. To znamená, že pri vytváraní emailu a zobrazení možnosti pridať súbor, získame so zoznamom posledne upravených dokumentov aj možnosť pridania súboru jedným ťuknutím. Taktiež zatiaľ čo budete v Outlook kalendári, budeme môcť okamžite preskočiť do Skype for Bussiness video hovoru.

office-outlook-mac

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.