Nové MacBooky budú možno predstavené tento mesiac, na trh sa dostanú až v auguste

Najnovšie správy z Číny hovoria, že Apple predsa len nové MacBooky Pro predstaví už v júni na WWDC.

Správu priniesol japonský server Macotakara, podľa ktorého plánuje Apple obnoviť celý lineup prenosných Macov. Konkrétne hovorí o MacBookoch Air aj Pro, no podľa uvedených špecifikácií (USB-C/Thunderbolt 3 porty a absencia MagSafe a USB-A) je pravdepodobné, že pôjde o nové Pro modely, ktorých zábery sa pred časom dostali na internet.

MacBook Air by mal byť toto leto údajne vyradený z ponuky a nahradiť by ho mal nový model. Apple takisto plánuje predstaviť nový MacBook Pro, oba modely by sa pritom mali dostať na trh niekedy v auguste.

Unikli zábery nového MacBooku Pro, obsahuje štyri USB-C porty a miesto pre dotykový OLED panel

Nové MacBooky mali byť pôvodne ohlásené na blížiacej sa WWDC, nedávne správy od dôveryhodných zdrojov ako Mark Gurman a Rene Ritchie však túto skutočnosť popreli a tvrdia, že konferencia bude zameraná výhradne na softvér. Pridáva sa k nim aj analytik Ming-Chi Kuo, podľa ktorého laptopy vyjdú až v poslednom štvrťroku 2016.

Ak by sa však MacBooky dostali na trh až koncom leta, možno sa ich odhalenia skutočne dočkáme už budúci týždeň a Apple sa snaží túto informáciu ponechať pod pokrievkou. Spoločnosť síce nezvykne nový hardvér predstavovať vo veľkom predstihu, občas sa vyskytne výnimka. Radikálne redizajnovaný Mac Pro bol napríklad v roku 2013 odhalený na WWDC, no k zákazníkom sa dostal až v decembri. To isté platí aj o nových produktoch ako Apple Watch, či Apple TV.

WWDC 2016: môžeme očakávať nový hardvér?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.