Kanye West: Spor medzi Applom a Tidalom sa musí skončiť

Rapper Kanye West cez víkend zverejnil sériu tweetov, v ktorých komentuje súčasný konflikt medzi streamovacími službami Apple Music a Tidal.

Naráža pritom na boj o hudobné exkluzivity, ktoré sa obe služby snažia raziť. Apple robí z partnerstiev s umelcami jednu z hlavných predností svojej služby a pravidelne ponúka nové exkluzivity. Konkurenčný Tidal je naproti tomu priamo vlastnený rapperom Jay-Z a sčasti aj skupinkou hudobníkov vrátane Beyoncé, Chrisa Martina, Daft Punk, či samotného Westa.

https://twitter.com/kanyewest/status/759436006810460160

https://twitter.com/kanyewest/status/759436516389117952

https://twitter.com/kanyewest/status/759437257099010048

Podľa Kanyeho táto hra škodí hudobnému biznisu a situáciu chce vyriešiť priamo s vlastníkmi jednotlivých platforiem. Stretnúť sa okrem iného chce aj s Timom Cookom, Jay-Z a šéfom Spotify Danielom Ekom. Okrem toho celkom nápadne naznačuje na údajné rokovania o odkúpení Tidalu Applom, o ktorých sa hovorilo pár týždňov naspäť. V jednom z tweetov vyzýva Apple, aby “Jay-Zmu dali jeho šek už teraz a prestali sa hrať na Steva”. S najväčšou pravdepodobnosťou myslí Steva Jobsa, ktorý bol známy svojimi nekompromisnými vyjednávacími taktikami.

https://twitter.com/kanyewest/status/759449038097747968

Do hry s exkluzivitami sa pred pár mesiacmi celkom ironicky zapojil aj sám Kanye West. Svoj najnovší album The Life of Pablo spočiatku sprístupnil exkluzívne na službe Tidal a dušoval sa, že nikdy nebude dostupný na iných službách, na iTunes a na CD. Relatívne krátko na to sa však album objavil aj na ostatných službách, vrátane Apple Music a Spotify.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.