Apple údajne rokuje o odkúpení hudobnej služby Tidal

Wall Street Journal prináša zaujímavé informácie, podľa ktorých má Apple záujem odkúpiť ďalšiu hudobnú streamovaciu službu – Tidal. Obe spoločnosti sú momentálne v skorých štádiách rokovania.

Tidal sa na trhu streamovacích služieb objavil v roku 2014 a odlíšiť od konkurencie sa snažil hudobným katalógom vo vysokom rozlíšení. Službu začiatkom minulého roka odkúpil rapper Jay-Z a krátko na to nasledoval relaunch plný hudobných celebrít, ktoré sa v Tidale stali podielovými vlastníkmi. Na exkluzivitách svojich partnerov služba naďalej stavala – na platforme exkluzívne debutovali napríklad nedávne albumy od Beyoncé a Kanyeho Westa.

Práve exkluzivity by mohli byť dôvodom, prečo má o službu Apple záujem. Apple Music za prvý rok svojej existencie kládla na exkluzívnu hudbu pomerne veľký dôraz, v získavaní nových partnerstiev ju však častokrát predbehol Tidal – naposledy Westovým albumom The Life od Pablo, ktorý sa mal najprv objaviť na službe od Applu.

tidal-poster-theverge

Tidal má momentálne niečo cez 4 milióny platiacich používateľov, čo je necelá tretina z 15 miliónov zákazníkov, ktorých doteraz získala Apple Music. Obe služby však blednú v porovnaní s lídrom v podobe švédskeho Spotify, ktorý je s Applom okrem iného v otvorenom konflikte ohľadom neférových praktík na App Store.

Napriek tomu sú rokovania s Tidalom ešte v raných štádiách a k akvizícii vôbec nemusí dôjsť. Podľa reportéra z New York Times Bena Sisaria sa tak ani nestane.

O odkúpenie Tidalu údajne už v minulosti prejavil záujem aj Samsung, no od rokovania odstúpil. A keďže Spotify je stále vo finančnej strate, z aktuálnych hráčov na trhu, ktorí by na službu mohli mať zálusk, už pripadá do úvahy len Google.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.