Jony Ive vytvoril iPad, ktorý je jediný svojho druhu

Jony Ive a jeho dizajnový tím vytvorili modely 12,9″ iPadu Pro, Smart Cover a Apple Pencil. Nebolo by na tom nič zvláštne, no tieto zariadenia sú jediné svojho druhu.

ive_hero20110204

Podľa tvrdenia Wallpaper, budú tieto zariadenia predávané v Londýnskom dizajnovom múzeu. iPad Pro získal žltý nádych, ktorý ho roví jedinečným a vyčnievajúcim z radov zariadení Apple, ktoré majú iba farby ako sú Space Gray, Silver, Gold a Rose Gold. V porovnaní so zlatou farbou iPadu Pro, je žltá farba viac svetlejšia a živšia.

jonyiveipadpro

Johny Ive predstavil svoj prvý prototyp telefónu už v roku 1990 v dizajnovom múzeu, dlho pred tým ako začal pracovať  pre Apple. Bol víťazom prvej súťaže múzea, kde v roku 2003 získal titul Dizajnér roku za dizajn iMacu. Aby podporil toto múzeum, Ive a jeho tím v Cupertíne vytvorili špeciálny iPad Pro v unikátnych farbách, ktoré majú označenie ako Edícia 1 z 1.

130819rd_macpro_back_263

Dizajnovo unikátny iPad sprevádzá Smart Cover v farbách francúzkej modrej a Apple Pencil vo farbách talianskej orandžovej. Tak ako iPad Pro majú aj Smar Case a Apple Pencil označenie Edícia 1 z 1. Cena tohto iPad Pro a príslušného zariadenia sa podľa odhadov pohybuje medzi 10, 000 až 15, 000 anglickými librami. Prihadzovanie by sa malo začať od 28. apríla. Apple už v minulosti daroval špeciálne dizajnované zariadenia charite a dizajnovému múzeu. Jony Ive pre charitu vytvoril napríklad červený Mac Pro a EarPody z rýdzeho zlata.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.