Jednoduchý trik ako zabrániť vášmu MacBooku prehrievať sa

Prehrieva sa Vám váš MacBook a nechcete utrácať nemalé peniaze za drahé chladiace podložky? Japonský spevák Akinori Suzuki má jednoduché riešenie a stojí doslova pár desiatok centov. 

prehrievanie macbook

Éra stolných počítačov je pomaly u svojho konca a do popredia sa dostávajú prenosné notebooky, ultrabooky, netbooky, tablety a smartfóny. Aj keď technika stále napreduje, je stále krehká a citlivá na mnoho vonkajších podnetov. Tým, že je všetko natlačené na malej ploche a ventilátory tiež nie sú zrovna z tých veľkých, často sa nám stáva, že sa náš milovaný prenosný počítač prehreje na neúnosnú a v niektorých prípadoch kritickú teplotu. Kritické teplota je vtedy, keď už hrozí poškodenie hardvérových súčastí počítača. Avšak pôvod prehrievania si môžeme všimnúť na jednom mieste. Áno, uhádli ste, jedná sa o procesor. Tým, že využívame rôzne programy, procesor sa zahrieva a zahrieva aj ostatné súčasti počítača, čo sa odzrkadlí na celkovej teplote počítača.

prehrievanie macbook 2

Niektorí ľudia používajú už vyššie spomínané chladiace podložky, iný používajú programy na sledovanie teploty a reguláciu otáčok ventilátoru chladiča a niektorí sú už úplne zúfalí. Ak nemáte peniaze na zvyš, možno vám pomôže naukladať si jednocentové alebo dvojcentové mince nad klávesnicu v priestore kde má váš MacBook chladenie. Meď je najlepší kov k odvádzaniu tepla a tým, že centové mince sú celé z medi, doslova sa hodia na tento jednoduchá ale geniálny trik. Medené mince pohltia prebytočnú teplotu a tým pádom pomôžu notebooku chladiť sa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.