iPhone v roku 2017 prinesie displej so zabudovaným Touch ID a prednou kamerou

Podľa doterajších dohadov bude tohtoročný iPhone 7 len upravenou verziou súčasného iPhonu 6s, v roku 2017 nás však podľa všetkého čaká radikálne nový model.

O novej generácií iPhonov s flexibilnými AMOLED displejmi sme už čo to počuli, k chýrom sa však teraz pridáva aj vplyvný Apple bloger John Gruber, ktorý vo svojom poslednom podcaste spomenul niekoľko skutočne zaujímavých informácií o pripravovanom iPhone 7. Kto sleduje jeho blog Daring Fireball, ten vie, ako blízko má Gruber k ľuďom v Cupertine (viceprezident marketingu Phil Schiller bol minulý rok jeho hosťom).

Gruber počul od svojich zdrojov zvesti o celkom novom dizajne iPhonu pre rok 2017. Ten by sa mal kompletne zbaviť okrajov okolo displeja, ktorý by tak tvoriť celú prednú časť telefónu. Všetky komponenty – Touch ID, predná kamera, reproduktor a ostatné senzory – budú nejakým spôsobom zabudované priamo do displeja.

“Netuším, či to znamená, že plánujú zmenšiť veľkosť zariadenia a ponúknuť rovnakú uhlopriečku ako teraz, alebo displeje zväčšia a zmestia ich do rovnakej veľkosti zariadenia, na aké sme teraz zvyknutí…”

iphone-7-8-display-concept-game
Koncept od Mareka Weidlicha. Zdroj: YouTube

To je v súlade s predošlými informáciami, ktoré taktiež spomínajú flexibilné AMOLED displeje až do veľkosti 5,8 palcov a hovorí sa údajne aj o návrate k sklenenému dizajnu, ktorý preslávil iPhone 4. Apple napríklad už od minulého roka pracuje na vývoji nových čipov, ktoré by umožnili integráciu snímaču odtlačkov priamo do dotykového displeja.

Celé to vyzerá, že spoločnosť čoskoro upustí od tradičného tik-tok cyklu, kedy každé dva roky predstaví nový dizajn a rok na to ho vylepší novými vnútornosťami a funkciami. Túto stratégiu uplatňoval Apple prakticky celú históriu iPhonu, už od čias 3G a 3GS. Prvým náznakom nového cyklu môže byť práve iPhone SE, ktorý sa stal vôbec prvým externým dizajnom použitým troma generáciami telefónov. Dizajn iPhonu 6 bude zrejme ďalší v poradí – očakáva sa totiž, že iPhone 7 mu bude externe veľmi podobný.

Čo to však znamená pre model naplánovaný na rok 2017? Mali by sme očakávať skok na iPhone 8?

V roku 2017 iPhone údajne čakajú veľké zmeny: nový dizajn, AMOLED displeje, 5,8″ model a ďalšie

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.