Google predstavil iPhone klávesnicu so zabudovaným vyhľadávaním

Google dnes vydal Gboard, klávesnicu pre iPhone so zabudovaným Google vyhľadávaním, pomocou ktorej môžete prehľadávať web, emoji, alebo GIFká.

Gboard vyzerá ako klasická iOS klávesnica, jediným rozdielom je malé logo Googlu nachádzajúce sa v ľavej hornej časti. Po kliknutí naň sa rozbalí kompaktné vyhľadávanie, pomocou ktorého môžete priamo v ľubovoľnej aplikácií prehľadávať web stránky, obrázky, GIFká, či dokonca emoji.

Klávesnica padne vhod napríklad keď potrebujete niekomu rýchlo poslať adresu konkrétneho miesta, či inú informáciu, kvôli ktorej by ste sa museli prepnúť do inej aplikácie a manuálne ju skopírovať. Výsledky sa zobrazujú ako malé karty, ktorými môžete prechádzať a jedným klikom ich skopírovať. Okrem vyhľadávania ponúka klávesnica aj tzv. Glide Typing, teda písanie posúvaním prsta po obrazovke na štýl Swype, zatiaľ však len v angličtine.

Gboard je dostupná zadarmo na App Store, zatiaľ však len v Spojených štátoch – potrebovať tak budete americký účet.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.