iPhone: Apple pracuje na vývoji bezdrôtového nabíjania

Internetový portál Bloomberg oznámi, že Apple pracuje na vývoji rozšíreného bezdrôtového nabíjania pre iPhone, ktorý by mohol byť predstavený už v roku 2017. Spoločnosť na tejto technológií pracuje veľmi usilovne, keďže spojila svoju Americkú a Ázijskú divíziu na vývoj tejto technológie.

maxresdefault

Dnešné bezdrôtová technológia vyžaduje aby užívateľ položil svoje zariadenie na nabíjaciu podložku. V septembri roku 2012 sa marketingový šéf Apple Phill Schiller vyjadril, že si spoločnosť nebola istá tým, či bude táto technológia vhodná, keďže takmer každé zariadenie musí byť na podložke a každá nabíjacia podložka musí byť zapojená do elektrickej siete.

iqi-wireless

Apple už dlhé roky prejavuje záujem o bezdrôtové nabíjanie. V podstate od vtedy, čo predstavili prvý iPhone. Spoločnosť celé roky postupne zbiera patenty na bezdrôtové nabíjanie. Hlave tie, spojené s magnetickou rezonanciou, ktoré by dokázali nabiť telefón bez akéhokoľvek dotyku a na vzdialenosť regiónu. Cupertinská pobočka Apple prejavila záujem o technológiu WiTricity, ktorá využíva takzvanú technológiu “skrytého nabíjania”. Podstatou tejto technológie je, že povolí magnetickému polu prenášať sa na bariéry a tak nabíjať iPhone položením kdekoľvek v miestnosti.

qi_iphone6_01

V novembri sme sa dopočuli o koncepte iPhone 7, ktorý už nebude mať 3,5mm jack pre slúchadlá ale všetko v jednom Lightning konektor, ktorý dovolí užívateľovi nabíjať telefón a zároveň zapojiť slúchadlá. Táto možnosť by síce znamenala predstavenie tenšieho iPhonu, no zároveň by tento nápad zamedzil počúvanie hudby a nabíjanie telefónu súčasne. Možno sa v budúcnosti dočkáme všetko v jednom Lightning konektoru, ktorý by umožňoval počúvať hudbu a pritom zároveň nabíjať telefón.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.