Ako si preniesť kontakty do nového iZariadenia

Práve ste si kúpili nový iPhone 6s, rozbalili, zapli, nastavili, dostali na domácu plochu. Všetko hotové, idete zavolať svojmu priateľovi s tým, že sa mu pochválite s vaším novým iPhone. Otvorí telefón a tam žiadne kontakty. A zrazu ste sa zastavili nad tým, ako preniesť svoje kontakty zo svojho iPhone 5 do vašej úplnej novej 6s. Jeden po druhom to nemá zmysel, hlavne ak máte veľa kontaktov. Stalo sa to už neraz.

ICloud

Apple predstavil službu iCloud už v roku 2011. iCloud môže byť použitý aj na prenos kontaktov zo zariadenia na zariadenie. Ale ak nepoužívate iCloud nevadí, vždy sa dá použiť iTunes alebo softvér tretej strany.

20140125032258_19276

Nezabudnite, že Apple vám na iCloude poskytne iba obmedzene veľké úložisko (5GB). Ak potrebujete viac miesta, Apple si túto službu spoplatňuje. Ak potrebujete 50GB miesta, zaplatíte si 0,99 centov, pri 200GB je to 2,99€ a pri 1TB sa cena šplhá až na 9,99€ mesačne. (Podotýkame, že ceny nie sú jednorazové ale opakovane platené mesačne. Presné ceny nájdete tu.)

140916-parallels-picture-5

 

Poďme si popísať návod ako preniesť svoje kontakty do nového zariadenia. 

Transfer-Contacts-from-old-iPhone-to-iPhone-6-or-6-Plus-Using-iCloud

1.) Uistite sa, že ste na vašom starom zariadení prihlásený v iCloude a ste pripojený na Wi-Fi. Aby ste svoje prihlásenie skontrolovali, prejdite Nastavenia -> iCloud. Ak sa vaše Apple ID zobrazuje na začiatku strany, ste prihlásený.

2.) Skontrolujte si, či je políčko synchronizovať kontakty zaškrtnuté.

3.) Prejdite Nastavenia -> iCloud -> Zálohovať a potvrďte možnosť Zálohovať. Ako dlho bude proces trvať  závisí od rýchlosti vášho internetového pripojenia a  počtu prenášaných kontaktov.

image1

4.) Počas úvodného nastavenia svojho nového iPhone budete vyzvaný, aby ste zadali Apple ID údaje.

5.) Keď sa vás telefón opýta, či chcete iPhone obnoviť alebo nastaviť ako nový, zvoľte možnosť Obnoviť z iCloud zálohy.

6.) Zvoľte si najposlednejšiu zálohu a obnova začne. Trvanie tejto operácie záleží od vášho internetového pripojenia.

7.) Hneď ako sa obnova dokončí, zariadenie sa reštartuje a kontakty by mali byť na svojom mieste.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

iStores prináša prémiový zážitok z Apple produktov do novootvorenej predajne v bratislavskom Avione

iStores, najväčší predajca produktov Apple na Slovensku, otvára 22. marca 2024 v bratislavskom Avione prvú predajňu Apple Premium Partner (APP), ktorá je svojím konceptom, úrovňou služieb a zákazníckym zážitkom doposiaľ najbližšie k predajniam Apple Store. Jediný priestor svojho druhu na Slovensku ponúkne na ploche 250 m2 nielen širokú škálu produktov Apple, ale aj kompletný servis, poradenstvo a unikátnu zákaznícku skúsenosť prostredníctvom školení a workshopov v jedinečnom interiéri s prémiovým vybavením.