Apple odkúpil analytickú spoločnosť LearnSprout

Podľa správ od internetového portálu Bloomberg, Apple odkúpil firmu LearnSprout. Jedná sa o firmu so zameraním na zbieranie analytických dát z edukácie, ktorá vytvára softvér pre školy a učiteľov aby bolo možné sledovať výkon žiakov. Apple pravdepodobne odkúpil tento startup aby vyvinul vlastné vzdelávacie nástroje a dostal iPad na každú školskú lavicu. Doslovne.

apple-ipad-2-education-2

Apple oficiálne potvrdil, že daný startup odkúpil. No ako vždy, nechcel prezradiť bližšie podrobnosti. Zaujal iba nasledovné stanovisko: ” Apple z času na čas kupuje menšie technologické firmy a startupy no určite nebudeme diskutovať o našich zámeroch ani plánoch.”

teaching_with_ipad

Podľa stránky LearnSprout môžeme vidieť, že tento softvér je použitý už na viac ako 2,500 školách naprieč celým USA. Učiteľovi sa ukazuje zoznam všetkých študentov a tried, ktoré sú na škole. Pomáha im sledovať aké sú výsledky alebo výkony žiakov a ukáže učiteľom, ktorý žiak je slabší a potrebuje pomôcť zlepšiť sa.

learnsprout-800x697

Pre boj s ubúdajúcimi zľavami na iPad sa Apple rozhodol, že vytvorí tablet, ktorý sa bude hodiť na študijné účely. V nadchádzajúcom iOS 9.3 sme oznámili, že Apple vyvinul nástroje určené na vzdelávanie. Ku príkladu si môžeme uviesť napríklad zdieľané iPady pre študentov, dedikovanú aplikáciu, ktorá dovolí učiteľom viesť hodinu pomocou lekcie založenej na aplikácií, Apple School Manager pre jednoduché manažovanie študentských účtov a ich kurzov alebo hodín a nového druhu Apple ID pre školu.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.