iOS si výrazne pohoršil, je menej stabilný než Android

Posledné roky nebolo o čom diskutovať, Android mohol mať 8 jadier, 6GB RAM a aplikácie na ňom stále bežali horšie, než na iPhone. Tento rok sa však Apple pohoršil a podľa nového prieskumu je stabilita na posledných verziách iOS dokonca pod úrovňou Androidu.

Zo získaných dát to zistila firma Blancco Technology Group. Tá prišla na to, že v prvom štvrťroku sa miera chybovosti na systéme iOS pohybovala na úrovni 25%. V druhom štvrťroku si však telefóny od Applu výrazne pohoršili a užívatelia sa začali sťažovať na častejšie pády aplikácií, nestabilné WiFi pripojenie alebo problémy s plynulosťou zariadenia. Celkovo sa chybovosť zvýšila na 58%, čím prekonali Android. Pre porovnanie, Android mal v prvom štvrťroku 44% chybovosť, zatiaľ čo v druhom štvrťroku sa ju podarilo znížiť len na 35%.

Stalo sa tak vôbec poprvýkrát odkedy BTG začala robiť tieto prieskumy. Za zmienku tiež stojí, že najmenej stabilným zariadením je iPhone 6, kde sa chybovosť pohybuje na 29%. S týmto iPhonom sú spojené aféry Bendgate (ohýbajúce sa iPhony), iOS 8.0.1 a po novom aj Touch Disease, teda zlyhávanie dotykových displejov, ktoré podľa zahraničných servisov postihuje stovky iPhonov každý týždeň. Podľa BTG je druhým najproblémovejším zariadením iPhone 6s s 23% chybovosťou. Prekvapivo, iPhone 6s Plus má len 14% chybovosť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.