iOS hra Pokémon GO spôsobuje vážne problémy

Aj keď Niantic, Nintendo a spoločnosť Pokémon GO majú niekoľko dôvodov k oslave, niektorí hráči tejto hry až taký nadšený určite nie sú. 

maxresdefault

Keďže hra vyžaduje aby sa hráč pohyboval nie len vo virtuálnom ale aj v reálnom svete aby zozbieral Poké Bally, vajíčka a iné veci v hre, vznikol prvý problém kedy zopár jedincov začalo brať hru veľmi vážne a títo hráči začali napádať a okrádať iných hráčov. Podľa správ polície v okrese O´Fallon už boli z tohto dôvodu zadržaný štyria ľudia.

pokemon-go-big

Hra taktiež viedla aj k veľmi nepríjemným objavom počas pátrania po Pokémonoch. Jeden hráč počas cestovania PokéStopom našiel mŕtvolu človeka. 19 ročný Shayla Wiggins preskočila plot a smeroval k rieke aby chytil nového Pokémona a namiesto toho našiel bezvládne telo muža, ktorý bol podľa všetkého stiahnutý do prúdu rieky Big Wind River a podľa polície sa jednalo o náhodné utopenie. Incidenty sa nestali len pri chôdzi. Hráči tejto hry už maj na svedomí aj dopravné nehody. Zistili, že je jednoduchšie aj rýchlejšie chytať pokémonov keď sú v aute, čo spôsobilo ich nesústredenosť pri vedení vozidla a skončilo dopravnou nehodou.

pokemon-go-nick_statt-screenshots-1.0

Nintendo pripomína hráčom, aby boli obozretný vo svojom okolí pri hraní tejto hry. Hra pre iOS Pokémon GO je zatiaľ ešte len vo svojich začiatkoch a spoločnosť Niantic sľubuje, že bude hru neustále aktualizovať aby priniesla hráčom čo najväčší zážitok ale zároveň aj čo najväčšiu bezpečnosť pri hraní.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.