iOS 10 sľubuje väčšie využitie 3D Touch

V iOS 10 sa Apple veľmi sústredil na zlepšené a omnoho väčšie zapojenie 3D Touch do používania zariadenia.  Takže ak máte iPhone 6s alebo 6s Plus, môžete sa tešiť na mnoho nových gest, ktoré môžete použiť na zamknutej ploche a v určitých aplikáciách. 

 

Na internete bolo vytvorené video, ktoré demonštruje nové funkcie pre 3D Touch, ktoré boli pridané v najnovšom operačnom systéme od spoločnosti Apple v iOS 10.  Tým, že sa Apple sústredí na pridanie toľkých funkcií pre 3D Touch do iOS 10 a venuje mu toľko pozornosti, môžeme očakávať, že nadchádzajúce zariadenia už budú všetky podporovať funkciu 3D Touch. Od teraz už 3D Touch bude podporovať aj prichádzajúce oznámenia, čo znamená že funkcia umožní užívateľom prezerať fotky a videá, odpovedať na správy a to bez toho aby musel užívateľ opustiť zamknutú plochu. Taktiež pri pri silnom stlačení v notifikačnom centre, 3D Touch vymaže jedným rázom všetky oznámenia.

ios-10-3d-touch-control-center

Keď sa bude sťahovať aplikácia, pritlačením sa za pomoci 3D Touch môže sťahovanie pozastaviť alebo aj zrušiť. Taktiež bude pridaná aj nová funkcia Rýchle akcie, ktorá po silnom zatlačení na Home Screen spustí aplikácie podporujúce widgety ako je napríklad počasie. Silnejším zatlačením na priečinky vyvoláte menu, ktoré vám umožní rýchlo premenovať daný priečinok, alebo ak má aplikácia odznaky, 3D Touch vám ich rýchlo otvorí.

 

iphone-6s-display-3d-touch

V Control Center sú od teraz 3D Touch skratky pre Baterku (zmena intenzity), Časovač (prednastavenie intervalov), Kalkulačku (kopírovanie posledných údajov) a Kameru (možnosti obrázkov). Apple Music po použití 3D Touch ponúka viac informácií o piesni a nakoniec ale nie posledné, pri použití funkcie 3D Touch v správach sa vám zobrazí takzvaný “bublinový efekt” aby ste si mohli upravovať chat.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.