iOS 10.2 beta 3 prináša plno noviniek

Apple dnes vydal tretiu betu iOS 10.2 pre developerov, obsahujúcu niekoľko významných vylepšení pre novú “TV” aplikáciu, o ktorej sme sa dopočuli pri vydaní druhej bety iOS 10.2. 

Ako môžete vidieť nižšie vo videu, aplikácia je omnoho funkčnejšia a s podporou funkcie “Up Next” (nasleduje), ktorá zaznamenáva čo sledujete na všetkých zariadeniach. Táto aplikácia v Amerike kompletne nahradila pôvodnú Video aplikáciu, ktorú sme mali predinštalovanú vždy na prvej strane.

Zoznam nových funkcií v iOS 10.2 beta 3:

Správy – Do aplikácie bol pridaný nový efekt “Send With Love”, ktorý odošle srdce spoločne s textom.

TV aplikácia – V nastaveniach už môžeme vidieť aj sekciu určenú pre novú “TV” aplikáciu. Umožňuje užívateľom vybrať si medzi prenos za pomoci mobilných dát alebo prostredníctvom Wi-Fi. Taktiež si môže užívateľ nastaviť kvalitu streamu pre mobilné dáta aj Wi-Fi. Taktiež si nastavíte, či si chcete zapožičiavať v HD alebo SD kvalite. Aplikácia už podporuje aj funkciu “Up Next”, ktorá zaznamenáva, čo užívateľ sleduje a následne mu na všetkých zariadeniach ponúka seriály či filmy, ktoré by ho mohli zaujímať.

S.O.S – Bola pridaná nová S.O.S funkcia, ktorá pri piatich stlačeniach tlačidla zobudiť/uspať privolá záchranné zložky. Podľa dokumentov od Apple, je služba dostupná iba v Indii, kvôli pravdepodobne testovacím účelom pred tým ako bude verejne spustená v ostatných krajinách.

Video aplikácia – Táto aplikácia bola kompletne odstránená a nahradí ju nová “TV” aplikácia. Widgety pre Video predstavené v iOS 10.1 boli taktiež odstránené a nahradia ich widgety pre novú “TV” aplikáciu. Mimo krajín Spojených Štátov, je aplikácia Video stále dostupná.

Beta je zatiaľ dostupná iba pre developerov. No je to otázka pár dní, kedy sa dostane do rúk aj public beta testerom. Apple nám prisľúbil nové funkcie v iOS 10.2 už v decembri (Single Sign-On, “TV” aplikácia). To znamená, že aktualizácia by mala byť dostupná už v prvých týždňoch mesiaca.

 

UPDATE: Beta je už dostupná aj public beta testerom. Avšak tieto zmeny sú uplatnené iba pre Spojené štáty.

komentáre
    1. Ďakujeme za informáciu, pravdepodobne bol článok písaný asi ešte pred vami uvdenou skutočnosťou. Taktiež nevylučujeme chybu. Aj tak ďakujeme za váš názor, aj tvoríte MacBlog.sk a vďaka vám je aj vždy o niečo lepší. :)

      -MK

      0
      0
  1. SOS – The SOS functionality that allowed users to call emergency services by pressing the power button multiple times on the iPhone has been removed in this beta. According to Apple’s release notes, SOS is currently only available in India, perhaps for testing purposes before a wider rollout.

    chalani, bacha na preklady, SOS funkcia bola pridana uz v minulej, alebo predminulej bete, v tejto bola naopak odstranena…

    0
    0
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.