Apple pracuje na výskume rozšírenej reality

Ako súčasť svojho úsilia pri vyvíjaní nositeľných zariadení, pracuje Apple na vývoji smart okuliarov.

Túto informáciu nám priniesol Bloomberg. Podľa zdrojov blízkym Apple, stránka Bloomberg hovorí, že smart okuliare budú disponovať prepojiteľnosťou k iPhonu, tak ako Apple Watch a budú zobrazovať “obrázky a ostatné informácie” o počasí.

augmented-reality-glasses

Apple už stihol kontaktovať potenciálnych dodávateľov pre svoje smart okuliare a objednali si “malé množstvo” displejov, ktoré sú blízko pri oku. Predpokladáme teda, že vývoj okuliarov je aktuálne vo fáze prototypu, ktorý sa skúma. Ak budú výskum okuliarov pokračovať, mohli by sme sa ich dočkať v roku 2018.

laster-seethru-1

Asi si vravíte,  že veď také okuliare už existujú a sú od Google. Máte pravdu. Google takéto okuliare predstavil už v roku 2013. Jednalo sa o veľký boom. Okuliare, respektíve Google Glasses využívajú rozšírenú realitu a hlasové povely aby umožnili užívateľom napríklad skontrolovať počasie, telefonovať a zachytávať fotografie. Produkt od Apple by mal mať podobné funkcie. Avšak okuliare od Google sa nikdy nedostali ku koncovým spotrebiteľom kvôli veľkej kritike ohľadom súkromia. Google ukončil vývoj okuliarov v januári 2015.

meta

Zatiaľ nie je známe, ako Apple vyrieši problémy so súkromím a bezpečnosťou, ktorým Google čelil a dokonca či bude projekt s okuliarmi pokračovať, no generálny riaditeľ Apple Tim Cook niekoľko krát za posledné mesiace spomenul, že záujem spoločnosti Apple v rozšírenej realite je obrovský a teda môžeme predpokladať, že niečo veľké sa určite chystá. V júli sme od Cooka počuli slová “AR môže byť skvelá vec. Už sme sa a stále sa zoberáme rozšírenou realitou. Už sme v tomto behu na dlhú trať veľmi pokročili.”

vuzix-smart-glasses-augmented-reality

Predošlé informácie naznačujú, že Apple objavuje a skúma hneď niekoľko projektov virtuálnej a rozšírenej reality vrátanie celého VR headsetu. Apple má celý tím určený na skúmanie VR a AR. Tím sa okrem skúmania technológií zaoberá, ako by mohli byť tieto technológie neskôr implementované do Apple produktov. Cook taktiež dodal, že rozšírená realita by mohla byť pre ľudí omnoho prínosnejšia ako virtuálna.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.