Intel predstavil prvé Kaby Lake procesory pre 12″ MacBook

Kým my ešte čakáme na update MacBookov Air a Pro s procesormi Skylake, Intel už stihol predstaviť ďašiu generáciu svojich čipov. Hneď na úvod predstavil procesory Kaby Lake s nízkou spotrebou, vhodné pre počítače ako je 12″ MacBook s Retina displejom.

Procesory predstavujú len mierny upgrade oproti čipom Skylake a Intel sa u nich zameral hlavne na zlepšenie schopností v prospech užívateľa. Medzi hlavné novinky patrí možnosť streamovania 4K UHD videa, 360-stupňových videí a zvýšený grafický výkon v hrách na menších počítačoch.

Okrem možnosti streamovania videí a filmov v 4K UHD rozlíšení, užívatelia budú môcť vytvárať a upravovať 4K videá na svojich počítačoch až 8-krát rýchlejšie, než na 5-ročnom PC. Porovnávanie sa so starým počítačom neznie zrovna bohvieako skvelo, ale netreba zabúdať, že hovoríme o procesoroch s veľmi nízkou spotrebou. Čipy sú vyrábané s pomocou vylepšeného 14nm procesu, ktorý Intel nazýva 14nm+. Procesor má vďaka tomuto procesu 12% vyšší výkon a až 19% plynulejšiu prácu na internete. Ak ide o spotrebu, notebooky s Kaby Lake procesorom vydržia 9,5 hodiny prehrávania videa v 4K rozlíšení.

Intel predstavil tri procesory vhodné pre použitie v 12″ MacBooku. Prvým je Core i7-7Y75 s frekvenciou 1.3GHz, druhým je Core i5-7Y54 s 1.2GHz frekvenciou a trojicu uzatvára Core m3-7Y30 s 1.0 GHz frekvenciou. Všetky majú dve jadrá a štyri thready, ako aj podporu DDR3L pamätí do 1600MHz a LPDDR3 do 1866MHz.

Po ich boku Intel oznámil aj procesory zo série U, ktoré sú vhodné pre použitie v nových MacBookoch Air. Aj tu ide o tri čipy. Disponujú grafickými čipmi zo série Intel HD GT2. Opäť ide o dvojjadrové procesory so štyrmi threadmi, prekvapením je ale podpora DDR4 pamätí do 2133 MHz. Vďaka tomu by sme mohli v budúcnosti uvidieť v počítačoch Applu aj moderné DDR4 pamäte. A o aké procesory sa to vlastne jedná? Core i7-7500U s frevkenciou 2.7GHz, Core i5-5200U s 2.5GHz a Core i3-7100U s 2.4 GHz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.