HP predstavilo Spectre, najtenší laptop na svete

Zatiaľ čo svet stále čaká na predstavenie redizajnovaných Skylake MacBookov, spoločnosť HP predstavila Spectre, ktorý sa chváli titulom najtenšieho laptopu na svete.

HP Spectre dosahuje hrúbky len 10,4 mm, váži 1,1 kg a ponúka luxusný dizajn z kombinácie hliníka a uhlíkového vlákna. 13,3-palcový IPS displej so sklom Gorilla Glass má rozlíšenie 1080p, laptop taktiež obsahuje priestranný sklenený trackpad, podsvietenú klávesnicu a špeciálny kĺbový mechanizmus, ktorý pri zaklapnutí displeja tvorí rovný povrch. Na porovnanie, 12-palcový Retina MacBook je hrubý 13,1 mm a váži 0,92 kg.

Spectre_Saf_Gallery_zoom2 Spectre_Saf_Gallery_zoom3

Ďalšie špecifikácie Spectre obsahujú tri USB-C porty na zadnej strane (z toho dva s podporou rozhrania Thunderbolt 3), 8 GB RAM, PCIe SSD úložisko až do veľkosti 512 GB, grafika Intel HD 520, najnovší procesor Intel Core i5/Core i7 a duálne reproduktory od spoločnosti Bang & Olufsen. Výrobca tvrdí, že laptop na jedno nabitie vydrží až 9,5 hodiny.

HP na svoj najnovší počin rozhodne nešetrí chválou. Spoločnosť sa pre New York Times vyjadrila, že “preberá žezlo kvalitného a luxusného dizajnu, ktorému doteraz kraľoval Apple”. HP Spectre bude dostupný na predobjednanie 25. apríla a k zákazníkom by sa mal dostať v priebehu mája. Jeho cena by mala začínať na 1170 dolároch a dostupné bude taktiež príslušenstvo v podobe Bluetooth myši, koženej tašky a obalu v zodpovedajúcom dizajne.

Na update už dlhšiu dobu čakajú aj laptopy od Applu. Podľa dostupných informácií by sme sa druhej generácie 12“ MacBooku mohli dočkať už tento mesiac, zatiaľ čo predstavenie 13” a 15″ MacBookov Pro s novým dizajnom očakávame na konferencii WWDC v júni.

Nové ultratenké MacBooky Pro by mali prísť koncom júna

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.