Aktualizácia 3.50 pre PlayStation 4: Remote Play pre Mac a PC

Nová aktualizácia na PlayStation 4 od spoločnosti Sony je vonku a inštaluje sa na stále väčší počet konzol. Zarytý hráči, ktorí si zvolili spoločnosť Sony a ich honosný PlayStation 4 čakali už dlhšiu dobu na aktualizáciu a to čo si táto japonská firma pre nich pripravila. Verzia 3.50 s názvom MUSASHI je konečne tu.  Poďme si povedať detaily novej služby Remote Play a niekoľkých ďalších funkcií. 

sony-ps4-ed

Rozšírenie podpory Remote Play pre PlayStation je pravdepodobne hlavným aspektom aktualizácie 3.50, na ktorý čakala asi väčšina hráčov. Sony sa chopilo šance a predstavilo nové rozšírenie PS4 Remote Play, ktorý je od teraz kompatibilný s operačnými systémami Windows PC a Mac OS X. Aby ste mohli túto službu využívať, musíte vlastniť Windows 8/8.1/10 alebo Mac OS X 10.10/10.11 alebo vyššie. Remote Play potrebuje aj softvér, ktorý je treba nainštalovať na Windows alebo Mac. Keď sa potrebný softvér nainštaluje a konzola PS4 má nainštalovaný softvér 3.50, používateľ už iba pripojí svoj DualShock 4 ovládač do PC alebo Macu pomocou USB káblu a môže začať ovládať konzolu pomocou Remote Play.

ps4-remote-play-download

Sony taktiež sprístupnilo možnosti nastavovania a ovládania frame rate (počet obrázkov za sekundu) v programe Remote Play pre PC a Mac.

 

Rozlíšenie : 360p, 540p, 720p (štandardne je nastavené 540p)

Frame rate : Štandardné (30fps), Vysoké (60fps) (štandardne je nastavené 30fps)

Určite si myslíte, že Remote Play nie je jediná nová funkcia v aktualizácií 3.50. Sony taktiež predstavilo niekoľko nových sociálnych služieb, ktoré by mali zlepšiť zážitok pri používaní konzoly PlayStation.  Jednou z menších aktualizácií, ale podstatných je “Online Status”. Táto možnosť vám ponúkne vybrať si medzi viditeľnosťou online stavu pre ostatných hráčov, alebo skrytie svojho statusu. Nastavenia funkcie je možné meniť v položke Profil. Veľmi užitočné pre hráčov, ktorí si chcú užiť ničím nerušenú hru. Popri aktualizácii možnosti výberu statusu, si môžete aj vybrať,, či chcete byť informovaný, ak sa vami zvolený hráč prihlási do PSN (PlayStation Network). Namiesto toho aby ste museli využívať sociálne siete aby ste si dohodli nejakú hernú udalosť, Sony prišiel s novou funkciou, ktorá tento proces zjednoduší. Užívateľ si od teraz môže vytvoriť hernú udalosť a pozvať svojich priateľov aby sa pripojili.

ps4-update-appear-offline 

ps4-update-notify-online

ps4-update-shcedule-event

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.