Tip: Ako jednoducho zobraziť texty k skladbám v Apple Music

Aj keď je Apple Music v súčasnosti jednou z najvybavenejších hudobných služieb, texty k prehrávaným piesňam v nej zatiaľ nenájdete. Je celkom možné, že Apple funkciu jedného dňa pridá, ak si však radi čítate texty k práve prehávanej hudbe, medzičasom môžete siahnuť po aplikácii Musixmatch.

Musixmatch je bezplatná aplikácia, ktorá podľa vlastných slov obsahuje najrozsiahlejšiu databázu hudobných textov na svete. Aplikácia využíva lokálnu, ale aj cloudovú hudobnú knižnicu na vašom iOS zariadení a počas prehrávania skladieb zobrazuje ich texty, automaticky zosynchronizované s hudbou.

musixmatch-ios-screen1
Okrem lokálnej hudby si v Musixmatch môžete prezerať aj texty k skladbám z Apple Music, či Spotify.

Okrem vlastných skladieb však Musixmatch dokáže pracovať aj s hudbou z vašej Apple Music knižnice, či zo Spotify. Po spustení aplikácie stačí povoliť prístup ku knižnici Apple Music, prípadne pripojiť váš Spotify Premium účet. V prípade Spotify budete mať prostredníctvom appky Musixmatch prístup k celému streamovaciemu katalógu a taktiež k vašim playlistom (Musixmatch už Spotify využíva na zobrazovanie textov v desktopovej aplikácii). Pri Apple Music nájdete v aplikácii len hudbu zo svojej iCloud knižnice.

To však nie je všetko. Musixmatch ponúka taktiež praktický widget do notifikačnej lišty, vďaka ktorému na zobrazenie textov ani nemusíte opúšťať súčasnú aplikáciu. Widget funguje aj bez otvorenej Musixmatch aplikácie a automaticky zobrazuje riadok textu korešpondujúci s práve prehrávanou skladbou. Tá pritom nemusí pochádzať len z vašej knižnice, stačí, ak ju prehrávate, alebo streamujete v defaultnej aplikácii Apple Music.

musixmatch-ios-screen2
Praktický widget v notifikačnej lište je po ruke v akejkoľvek aplikácii.

Okrem toho, že Musixmatch môžete používať ako samostatný hudobný prehrávač, aplikácia taktiež dokáže fungovať ako akási obdoba Shazamu pre texty. Pomocou mikrofónu môžete ľahko zistiť prehrávanú skladbu (napríklad z rádia) a automaticky k nej zobraziť práve spievaný text. Bonusom môže byť taktiež podpora pre hodinky Apple Watch.

Musixmatch si môžete stiahnuť zadarmo na App Store.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.