Google vydal aplikáciu Duo: Má FaceTime konečne schopnú konkurenciu?

Tento týždeň vydala spoločnosť Google novú aplikáciu s názvom Duo, ktorá umožňuje videohovory podobné FaceTime-u od spoločnosti Apple. 

Narozdiel od FaceTime umožňuje aplikácia Duo volania skrz rôzne platformy mobilných operačných systémov (iOS a Android), takže nie je ako FaceTime limitovaná iba na iPhone. Vo videu nižšie sa stránka MacRumors zaoberala otázkou, či dokáže táto aplikácia konkurovať FaceTime-u. Aplikácia Duo je jednoduchá s podobným užívateľským rozhraním ako na iOS tak aj na Androide. Prihlásite sa do aplikácie za pomoci vášho mobilného čísla a hneď ako ste prihlásený, máte zoznam kontaktov, ktoré si aplikácia vytiahla z vášho telefónneho adresára. Nič svetoborné.

google-duo-vpavic-verge-4.0

Keď už videotelefonujete, dostanete mnoho možností, ktoré by ste mali očakávať od služby podobnej FaceTime-u. Medzi ne patrí napríklad funkcia stíšiť, výber medzi použitím prednej alebo zadnej kamery a ukončenie hovoru. Jedna z nový funkcií, ktorú si môžeme povšimnúť je funkcia Knock Knock, kde prijímateľ hovoru vidí druhú stranu čo robí ešte pred prijatím hovoru.  Je to vlastne prehlaď videa druhej strany vo FaceTime, ktorý bohužiaľ ale vo FaceTime nie je.

duo

Tým, že aplikácia Duo využíva na autorizáciu telefónne číslo užívateľa, nie je možné mať desktopovú verziu (pre počítač) a taktiež je možné autentifikovať iba jedno mobilné zariadenie s jedným telefónnym číslom. Toto obmedzenie môže mať za následok nezáujem užívateľov, ktorí majú radi chatovanie z rôznych zariadení, avšak aplikácia Duo budí záujem u tých, ktorí hľadajú najjednoduchší spôsob videovolania. Aplikácia teda stojí za vyskúšanie.

google-duo

Pre niekoho, kto nepoužíva alebo nemá iPhone sa Duo môže zdať ako dobrá alternatíva služby FaceTime pre Android. Duo je možné stiahnuť z App Store zadarmo taktiež ako aj na Google Play Store.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.