AT&T pracuje na novom 5G mobilnom internete

Spoločnosť AT&T oznámila, že pracuje s niekoľkými globálnymi technologickými lídrami na sprístupnení rýchlejšieho 5G mobilného internetu.

5g-network

Hneď ako 3GPP dokončí prvé vydanie oficiálnych špecifikácií, ktoré budú tvoriť základ globálnych štandardov pre bezdrôtové technológie novej generácie. Konkrétne telekomunikačná spoločnosť AT&T vstúpila do predbežných rokovaní s nemeckým Telekomom, Ericssonom, Huaweiom, Intelom, LG, Nokiou, Qualcommom, Samsungom, SK Telecomom, Telstrom, Vodafonom a ďalšími aby našli a riešili kľúčové štandardy a tak priniesli na trh 5G internet o niečo skôr.  Už tento rok AT&T začala testovať skúšobnú verziu 5G internetu v laboratóriách a v druhej polovici roku spustila vonkajšiu skúšobnú verziu v Middletowne, New Jersey a Austine v Texase. Očakáva sa, že 5G internet bude 10 až 100 násobne rýchlejší ako dnešné priemerné 4G/LTE pripojenie, čo bude mať aj za následok zníženie čakacej doby načítania stránky. V júni tohto roku sa to aj podarilo. V laboratóriách dosiahli s 5G internetom prenosovú rýchlosť 10 GB za sekundu.

4G_LTE

Avšak 5G internet je od nás stále ešte nejaký ten krok ďaleko. 3GPP si kladie za cieľ dokončiť prvú fázu procesu celosvetových štandardov do roku 2018. 5G internetu od AT&T sa nedočkáme skôr ako v roku 2020. Je priskoro určiť či sa spoločnosť Apple taktiež zameriava na 5G internet v budúcich iPhonoch, ale vzhľadom k snahe AT&T by sa 5G internet mohol objaviť o čosi skôr a zaujať všetky mobilné spoločnosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.