Slovenská iPad hra, ktorá deti naučí počítať

O Petrovi Druskovi a jeho Druska Books sme už v minulosti písali. Jeho špeciálny učiteľský zápisník bol odpoveďou na potreby učiteľov, čo sa týka kvalitného zápisníka šitého na mieru ich povolaniu. Peter sa však venuje aj projektu Bedots. Ide o edukatívnu platformu pre deti,v rámci ktoréj aktuálne prichádza s novinkou. Prvou iPad hrou, ktorá má deti naučiť počítať do 10.

IMG_2115

Hra s názvom Dora Is Counting to Ten sa sústredí okolo postavičky myšky Dory, ktorá má byť hravým pomocníkom a naučiť deti počítať od jedna do desať. Dora sa pohybuje v prírode a počas štyroch ročných období stretáva rôzne zvieratká. Deti sa počas jej putovania zábavnou formou oboznámia so súčtom rozdielom či postupnosťou čísel do desať.

IMG_2119

Jednotlivé lekcie sú navrhnuté tak, aby vyhovovali každému typu dieťaťa – nájdete tu úlohy zamerané na spájanie, kompletovanie, triedenie, vyfarbovanie, škrtanie, stavanie kociek či radenie podľa poradia a ďalšie.

IMG_2129

Vizuál celej hry je navrhnutý tak, aby zaujal svoju cieľovku, no jeho spracovanie poteší aj oko dospelého. Jednoduchá grafika, príjemná farebná paleta a milé postavičky vhodne dotvárajú atmosféru počas učenia v rámci aplikácie.

IMG_2133

Zaujímavým faktom je, že hra je inšpirovaná modernou výučbou matematiky podľa Hejného metódy. Využíva sa vo viacerých krajinách sveta – napríklad v Kanade, Fínsku, Švédsku, Poľsku či Taliansku. V Česku ide o oficiálnu metódy výučby, ktorá sa aplikuje na viac ako 700 školách.

Matematické dobrodružstvo myšky Dory je iba prvou hrou v plánovanom ekosystéme aplikácií pre predškolákov a detí vo veku od 6 do 10 rokov. Všetky majú byť založené na princípoch slobodného vzdelávania a inovatívnych metód. Dora Is Counting to Ten nájdete v iTunes Store. Hra je v angličtine. Viac o Bedots si môžete pozrieť na ich webe.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.